Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste meldingen wateroverlast in Zeeland

Toegevoegd: 16-08-2020, 17.15 uur - Update: 16-08-2020, 17.29 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De buien die vanmiddag over de provincie Zeeland trokken hebben op verschillende plaatsen wateroverlast veroorzaakt. De brandweer werd tot nu toe vier keer opgeroepen.


Rond 16.00 uur kondigde het KNMI code oranje af voor Zeeland en West-Brabant. Eerder was al code geel afgekondigd. Nu werd gemeld dat tot 19.00 uur rekening moest worden gehouden met onweersbuien, lokaal met hagel (2-4 centimeter), windstoten tot 75 kilometer per uur en veel neerslag in korte tijd.

Nog geen half uur na de gewijzigde weerswaarschuwing van het KNMI was het al raak in Breskens. Daar moest de brandweer water wegpompen bij de Veerhaven. De straatkolken konden het water hier onvoldoende afvoeren. Daarom werd water naar de nabij gelegen Westerschelde gepompt. In Vlissingen werd de brandweer ter plekke gevraagd bij het Westerzicht en bij de Rosenburglaan. In Renesse was het raak bij een kledingwinkel aan de Hogezoom.

Code oranje geldt voor Zeeland nog tot 19.00 uur. Daarna loopt tot 23.00 uur nog code geel.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (16-8-2020 om 18:23)
verklaar me voor gek--maar heb me in de tuin laten doorweken--koel--helder water. maar die paar mm hebben weinig effect, er mag best nog 50 CM bij
mar (16-8-2020 om 17:24)
In Westdorpe hagelstenen die alsmaar groter werden en 10 mm in de regenmeter. In Sas van Gent werden de hemelschuiven ook flink opengetrokken, leek wel of er een waterval boven de huizen ontstond. Met bakken kwam het naar beneden. Daarna onderweg veel kletsnatte fietsers.