Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 22 km

Brandweer rukt uit voor valse melding scooterbrand

Toegevoegd: 16-08-2020, 21.22 uur
Brandweer rukt uit voor valse melding scooterbrand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De vrijwilligers van de brandweerpost Stampershoek in Oostburg zijn zondagmiddag tijdens hun privé-activiteiten gestoord voor een valse melding.


Bij de hulpdiensten was rond 12.30 uur gemeld dat bij de Grote Beer een scooter in brand zou staan. De brandweer rukte met spoed uit maar de melding bleek vals. Bij de Grote Beer was dus niets aan de hand. Wie de valse melding heeft gedaan, is niet duidelijk.

Misbruik van 112 is strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. De politie kan bij misbruik alle gegevens van het telefoongesprek opvragen bij de alarmcentrale. Het kan voor een volwassene resulteren in een boete of een gevangenisstraf.

De ouders van kinderen die het alarmnummer misbruiken krijgen een waarschuwingsbrief. Helpt dit niet, dan volgt een doorverwijzing naar Halt. De politie kan ook aan de kinderrechter vragen een kind te veroordelen tot een zwaardere straf volgens het jeugdstrafrecht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren