Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Watersporters in problemen door noodweer

Toegevoegd: 17-08-2020, 11.38 uur
Diverse watersporters bleken te zijn verrast door het noodweer.
Diverse watersporters bleken te zijn verrast door het noodweer.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De redders van het KNRM-station Veere zijn zondag meerdere keren opgeroepen omdat op het Veerse Meer watersporters in problemen waren gekomen, onder meer vanwege het noodweer.


Een plezierjacht met een lege accu zorgde ’s ochtends rond 08.45 uur voor een eerste inzet van de reddingboot ‘Oranje’. De bemanning van de reddingboot kreeg de motor van het jacht weer aan de praat met behulp van een accubooster. Toen ’s middags het weer omsloeg, kwamen diverse watersporters in problemen. Dat gebeurde onder meer bij de omloop (nabij boei S8). De waterpolitie arriveerde voor de KNRM en kon de watersporters in veiligheid brengen.

Toen bleek dat de politie de melding zelf af kon handelen, ging de reddingbootbemanning af op een melding van een omgeslagen open zeilboot (Valk). De opvarenden bleken al in veiligheid te zijn gebracht en dus werd koers gezet naar de Schutteplaat. Daar was door het noodweer namelijk een grote zeilboot aan lagerwal geraakt.

Het anker van de boot bleek aardig vast te liggen maar het lukte de redders toch om dit omhoog te halen en de zeilboot naar de vaargeul te krijgen. Toen de actie met de grote zeilboot erop zat, gingen de redders terug naar de omgeslagen Valk. Deze is weer overeind gezet en naar te thuishaven gebracht.

De KNRM roept watersporters op om goed voorbereid het water op te gaan en goed op de weerberichten te letten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (18-8-2020 om 10:09)
@ Vlissinger: Het gaat er juist om dat je niet op het water bent als er buien verwacht worden. Blijf dan in Neeltje Jans of ga op tijd naar Roompot Marina als je op Neeltje Jans onbeschut ligt. Sukkel niet onder een donderwolk met 10 km/uur de hele Oosterschelde over.
Vlissinger (17-8-2020 om 18:00)
Hier ook van een zeilboot eigenaar. Beide personen er niet over nagedacht dat de mensen ook zaterdag (met goed weer en vooruitzichten) op het veerse meer konden liggen en er overnacht hebben? De gespotte bootjes op de oosterschelde, de mijne vaart met top op 10km/h... Duurt even als je bv van neeltje jans richting sint annaland moet tuffen!!! En maar oordelen
Jaap (17-8-2020 om 15:24)
Wat zijn dat voor dwazen, die ondanks waarschuwingen voor onweersbuien toch op het water zijn?
Kapitein Doofstom (17-8-2020 om 12:51)
Dat er nog lieden het water op gaan met die weersverwachtingen is gewoon achterlijk. Ik zag ze gisteren ook op de oosterschelde, iedereen zat al in de auto naar huis omdat het al helemaal aan het omslaan was, maar midden op de schelde nog dozijnen zeilbootjes die nog moesten bedenken of ze naar de kant gingen of niet. Verstand NUL ! Het verbaast me dan ook niet dat er veel mendingen waren van mensen in verstandelijke nood.
Cookie-instellingen beheren