Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Geen drugs in containers schip Vlissingen

Toegevoegd: 17-08-2020, 16.00 uur
De containers werden donderdag ter plaatse al gescand door de douane.
De containers werden donderdag ter plaatse al gescand door de douane.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de container die de politie afgelopen week in Vlissingen van het schip 'Hoop' heeft gehaald, zijn geen drugs gevonden. Het politie-onderzoek loopt nog wel.


Het schip in kwestie, dat vaart onder de Panamese vlag, was onderweg naar Hansweert toen het donderdag werd gesommeerd om naar de Vlissingse Binnenhaven te varen. Politiemensen en medewerkers van de douane deden vervolgens onderzoek op het schip. Er was met name aandacht voor de aanwezige containers. Deze werden door een mobiele röntgenscanner van de douane gehaald. Dat leverde op het eerste gezicht niets op. Daarom werd besloten de container in beslag te nemen om ze elders open te kunnen maken en te onderzoeken.

De meegenomen containers zijn inmiddels geopend maar er werd niets illegaals gevonden. Het politie-onderzoek wordt nog wel voortgezet maar de bemanningsleden zijn geen verdachten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Jan (19-8-2020 om 22:07)
De politie haalt geen schip binnen, legt de Zeearend van de kustwacht in de binnenhaven en zet geen zwaar bewapende agenten neer met pistoolmitraileurs voor een hersenscheet.... De rederij heeft niks fouts gedaan, iemand die de container blijkbaar wilde sturen wel. Die waren politie net te slim af helaas.
Jan (19-8-2020 om 07:54)
@Emergo mischien moet je dan, eerst even het verhaal lezen
Emergo (18-8-2020 om 11:27)
@Jan Ik zou niet weten waarom.
Jan (17-8-2020 om 18:14)
Dan zouden wel een excuus mogen maken tegen de rederij
veerse meer (17-8-2020 om 16:50)
Wie was de mol? Alle drugs hebben waarschijnlijk nu zwemles.