Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 118 km

Negatief zwemadvies voor deel Veerse Meer

Toegevoegd: 17-08-2020, 21.19 uur
Negatief zwemadvies voor deel Veerse Meer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - De provincie Zeeland heeft maandag een negatief zwemadvies afgegeven voor een stuk van het Veerse Meer bij Kamperland.


In de Noordwesthoek van het Veerse Meer zijn volgens de provincie veel dode vissen en krabben gevonden. “Omdat het om dieren gaat die op de bodem leven, komt de sterfte waarschijnlijk door zuurstofloosheid. Deze kan veroorzaakt zijn door het warme weer van de afgelopen week en de hevige regenval van dit weekend”, zo zegt de provincie.

Door de RUD Zeeland zijn bij de zwemlocatie Schotsman aan de Campensweg waarschuwingsborden gezet. De borden staan alleen bij het badstrand. “Ook op plekken rondom het badstrand wordt regelmatig gezwommen, maar hier worden geen borden geplaatst. Let daarom ook zelf goed op en ga niet zwemmen als je veel dode vissen en krabben op de bodem ziet liggen of ziet drijven”, zo adviseert de provincie.

Rijkwaterstaat doet extra onderzoek naar de waterkwaliteit en blijft de zwemwaterlocatie de komende periode nauwlettend monitoren. De dode vissen en krabben worden zo spoedig mogelijk opgeruimd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Magniksmeer (18-8-2020 om 22:54)
Langzaam maar zeker mag je straks helemaal niks meer. Met de permanente corona toepassingen die overal geplaatst worden, nieuwe regeltjes overal. Zolang iedereen maar braaf naar binnen en buiten gaat wanneer de overheid het zegt. Gelukkig vertrek ik zelf naar een land waar men niet totaal doorgedraaid is. Ja u leest het goed de jongere generatie verlaat Nederland terwijl het overspoeld word met immigranten. Succes ermee. Ik weiger langer bij te dragen aan een land dat niks om hun mensen geeft.
Vlag over de strondschuit (18-8-2020 om 09:05)
komt gewoon door die enorme groep watersporters die hun stronttank gewoon lozen omdat het anders geld kost Maar ja, dit jaar is het toerisme heilig in zeeland..Na de zomer is de hele provincie centimeters opgehoogd met toeristenstront.
Cookie-instellingen beheren