Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Achtervolgde scooterrijder gebruikte drugs en alcohol

Toegevoegd: 17-08-2020, 21.39 uur
Achtervolgde scooterrijder gebruikte drugs en alcohol
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Vlissingen enige tijd een scooterrijder achtervolgd.  De persoon bleek onder invloed te hebben gereden.


Agenten gaven de scooterrijder een stopteken maar dit negeerde hij. De achtervolging werd ingezet en deze leidde via de Bloemenbuurt naar het Baskenburgplein. Daar kon de scooterrijder tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder bleek minderjarig en dus een beginnend bestuurder te zijn. Volgens de politie had de jongeman zowel alcohol als drugs gebruikt. Een arts heeft een bloedproef afgenomen zodat onderzocht kan worden hoeveel de scooterrijder precies van welk middel had gebruikt.

De jongen kreeg naast voor het rijden onder invloed ook bekeuringen voor het negeren van een stopteken, het rijden zonder achterverlichting en het overschrijden van de maximum constructiesnelheid voor bromfietsen. Vanwege dat laatste werd ook een zogeheten WOK-melding gedaan bij de RDW.

De politie had dit weekeinde in Vlissingen sowieso extra aandacht voor scooterrijders. Dit met als doel de overlast hiervan terug te dringen. Bij de actie werden in de directe omgeving van de wijk Bossenburgh onder andere twee scooters teruggevonden die aan het begin van het weekend waren gestolen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (20-8-2020 om 07:36)
Je had beter op je bed kunnen liggen dit is toch wel een dure nacht
zeeuw (18-8-2020 om 09:42)
er is maar een manier teruggeven in een klein pakketje zullen ze het wel leren
Loesoe (17-8-2020 om 22:35)
Hou een gele scooter maar in de gaten, die rijdt heen en door de straten, te loeren op Andere mens eigendommrn
Cookie-instellingen beheren