Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Drenkeling gereanimeerd op strand Zoutelande

Toegevoegd: 18-08-2020, 15.12 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Bij het strand van Zoutelande is vanmiddag een drenkeling uit zee gehaald en vervolgens gereanimeerd. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.


De hulpdiensten werden kort voor 14.30 uur met spoed naar het strand nabij strandpaviljoen De Branding gestuurd. Volgens de politie werd gemeld dat er iemand in het water lag. De persoon werd op het strand gehaald en vervolgens werd gestart met reanimatie. Na de melding werden de strandwacht, twee ambulanceteams, meerdere politie-eenheden en een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.

De traumahelikopter arriveerde kort voor 15.00 uur in Zoutelande. Deze landde op de boulevard. Kort na aankomst van de helikopter werd de patiënt met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De traumahelikopter is rond 15.10 uur ook vertrokken naar Goes.

​Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adje (19-8-2020 om 22:55)
Soms is het met de ambulance beter voor de patiënt De heli arts rijd dan mee met de ambulance Ook kunnen achterin de ambulance nog medische handelingen worden gedaan, die in de heli niet kunnen omdat die een stuk kleiner is. Ook kan het vervoer met de ambulance een stuk sneller zijn doordat de heli veel tijd steekt in opstijgen en landen Na het landen moet de patiënt weer over geladen worden in een ambulance om vanaf het heli platform in het ziekenhuis te brengen
Sjaak (18-8-2020 om 19:07)
Drica. Een arts uit heli rijdt dan mee in de ambulance om patiënt te verzorgen. Vervolgens haalt de helikopter deze arts in het ziekenhuis weer op.
Zeeuw (18-8-2020 om 18:19)
@Moeder. Ik weet niet of ik het ermee kan vergelijken maar : Ik ken iemand die door zwaar ongeluk ook werd vervoerd in helikopter, maar hij had veel bloedverlies en door de lucht in te gaan is hij als of overleden. Dus misschien heeft het met druk te maken
Drica (18-8-2020 om 18:17)
Lees de laatste tijd vaker dat de Heli ook wordt opgeroepen maar dat de patiënt met de reeds klaarstaande ambulances naar het zhs wordt gebracht en dat de heli onverrichter zake weer vertrekt. Wat kost zo een inzet vraag ik me soms af?
Henk (18-8-2020 om 17:35)
Vervoer per helikopter vindt alleen plaats als dat echt noodzakelijk is. In alle andere gevallen gewoon per ambulance.
Moeder (18-8-2020 om 15:46)
Waarom de patiënt niet in de helikopter?? Veel beterschap voor de persoon. Hulde voor de ambulanceverpleegkundigen.