Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Weer aanscherpingen door coronavirus

Toegevoegd: 18-08-2020, 22.13 uur
Weer aanscherpingen door coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - ‘’Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af.’’ Dat zegt de Rijksoverheid over de toename van het aantal coronabesmettingen in ons land. Er zijn vanavond enkele aanscherpingen bekendgemaakt. Zeeland is wel één van de meest coronavrije provincies van Nederland.


De belangrijkste aanscherping is dat zéér dringend wordt geadviseerd, om het aantal mensen dat je in huis en tuin ontvangt, te beperken tot maximaal 6 gasten. Kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Daarbij moet vooraf worden gevraagd, of iedereen klachtenvrij is. Natuurlijk moet altijd anderhalve meter afstand worden gehouden. Feestjes kunnen nog wel in een grote ruimte zoals een horecazaal, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft.

Van alle maatregelen die vanaf het begin zijn genomen, is het advies zoveel mogelijk thuis te werken een van de meeste effectieve gebleken. Daar zat geen einddatum aan en daarom blijft het advies ook; werk thuis. Mensen die op vakantie zijn geweest naar een gebied waar het reisadvies op code oranje staat vanwege corona, of mensen die in contact zijn geweest met iemand die positief getest is, geld nog steeds het advies om thuis in quarantaine te gaan. De periode van quarantaine is wel teruggebracht van veertien naar tien dagen.

Uit cijfers van het RIVM en de GGD is gebleken dat Zeeland wel één van de meest coronavrije provincies van Nederland is momenteel. Er zijn al weken lang geen ziekenhuisopnames en overlijdens gemeld.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
het Stinkt (20-8-2020 om 08:58)
@ aad, het valt mij ook op dat er steeds gekozen wordt voor die variant die volgens de gaande studies de meeste besmettingen veroorzaakt.
Loonsverlaging voor thuiswerkers (20-8-2020 om 08:54)
Blijf thuis ? ze denken zeker dat iedereen zo een luizen kantoorbaantje heeft. Totaal respectloos naar het gros van de werkenden die meer doen dan wat pennen rondduwen en computerspelletjes. Daarnaast staan die thuiswerkers allemaal uren in de rij bij de afvalstraat dus werken dien ze niet. ze vieren gewoon thuis vakantie en de werkprestaties zijn gemeten nog niet eens de helft van wat er normaal gedaan werd. Allemaal janken dat ze gratis een warmtepomp van hun werkgever moeten want het is zo warm, denk je dat de hovenier of boer een airco krijgt als die buiten in de hittegolf staat te ploeteren ? Nee, gewoon aan het werk met je luie donder en geen rotsmoesjes, de economie gaat kapot door die thuishangers.
@ moeder (19-8-2020 om 21:46)
Wat is uw punt dan precies? Het gaat erom dat ik word beperkt in m'n vrijheden maar de toeristen zich nergens aan de regels houden.
Sjaak Uitdenboogaard (19-8-2020 om 17:04)
In Zeeland zie je het resultaat van "Buiten". Buiten op de camping, buiten in je tuin, buiten op het strand, buiten op de boulevard. Ongeacht of je nu toerist of bewoner bent want buiten loop je amper gevaar. Dat zegt ook meneer Van Dissel in de krant van 20 mei. Hemelvaart, het dampotest, de city-pier-city-loop waren hiervan ook het bewijs. Als je in de grote steden bij elkaar op bezoek gaat is de kans groot dat je verplicht binnen zit. Daar hebben heel veel huizen geen tuin, daar is simpelweg geen ruimte voor. De politiek moet iedereen naar buiten sturen. Meer dan 6 is best mogelijk maar buiten. En beste politiek, straf nu eens niet de mensen die het wel goed doen. Risicogestuurde maatregelen in plaats van onintelligente maatregelen!!
Aad (19-8-2020 om 16:28)
Kunt het RIVM, of Rutte, mij uit leggen waarom mondkapjes volgens deze heren geen zin hebben ??. Nu zegt Rutte, en het RIVM dat een mondkapje geen zin heeft MAAR, als u een mondkapje draagt kunt u een ander niet zo snel besmetten dus misschien kunnen ze duidelijkheid verschaffen. Ook zeggen ze de meeste virussen komen door thuis, MAAR blijf zoveel mogelijk thuis ???? ja sorry maar laat ze het vertellen. Mvgr Aad
Moeder (19-8-2020 om 16:13)
Zeeuwse militair, wérk thuis, niet blijf thuis. Dat is een verschil. Voor militairen lijkt me dat niet (altijd) mogelijk...En voor veel andere beroepen ook niet trouwens.
Cookie-instellingen beheren