Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 32 km

Twee inbrekers aangehouden in Middelburg

Toegevoegd: 19-08-2020, 17.36 uur
Twee inbrekers aangehouden in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere woninginbraken die nacht. Dankzij twee fietsen die niet op slot stonden, konden de twee verdachten al snel in de kraag worden gegrepen.


Rond 04.00 werd er melding gemaakt dat er mogelijk ingebroken zou worden in een woning aan de Noordweg. Toen agenten ter plaatse kwamen was er niemand meer aanwezig, maar is er direct aangifte opgenomen en zijn er sporen veiliggesteld voor verder onderzoek. Na een rondje in de buurt trof een agent twee fietsen aan die niet op slot stonden. Het vermoeden was dan ook dat de verdachten nog in de buurt zouden zijn. In de fietstassen zaten namelijk diverse spullen die eerder die nacht weggenomen waren bij een woninginbraak in Serooskerke.

Terwijl agenten deze spullen aan het veiligstellen waren hoorden zij iets in een tuin en ging ook de buitenverlichting aan. De tuin werd door de politie afgezet en samen met een hondengeleider is de tuin doorzocht. In de betreffende tuin werd uiteindelijk niets meer aangetroffen. Een paar tuinen verder stond wel de achterdeur van een woning open. Omdat het leek alsof de inbrekers in de woning waren, of waren geweest, is de woning na contact met de bewoners uitgebreid doorzocht.

Dankzij speurwerk van de agenten en hondengeleider en tips van de buurtbewoners, werden tussen twee schuttingen twee verdachten aangehouden op verdenking van de woninginbraken. De verdachten, een 24-jarige en een 28-jarige man uit Middelburg, zijn meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor en verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren