Weerbericht:
Wisselend bewolkt en geregeld buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand aan boord van schip Westdorpe

Toegevoegd: 21-08-2020, 16.07 uur
Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Bij de brand is niemand gewond geraakt.
© Foto: Brandweer Sluiskil
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Bij Westdorpe heeft vrijdagochtend brand gewoed in de machinekamer van een schip dat lag afgemeerd in de Autrichehaven bij de Autricheweg.


Nadat de brand kort voor 08.30 uur was ontdekt werden verschillende brandweerwagens opgeroepen om te blussen. Uiteindelijk werden brandweerlieden van de posten Koegorsstraat (Terneuzen) en Sluiskil ingezet. De brandweer van Westdorpe kon niet uitrukken omdat er geen bevelvoerder beschikbaar was.

De brandweerlieden van de post Sluiskil werden opgeroepen om eventueel gebruik te maken van de cobra-blustechniek: een manier om gaten te creëren waardoor van buitenaf bluswater kan worden gespoten. De inzet van cobra bleek niet nodig. Wat er precies in de machinekamer in brand stond, is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750