Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist zonder verlichting weigert blaastest

Toegevoegd: 22-08-2020, 12.54 uur
Automobilist zonder verlichting weigert blaastest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GROEDE - Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto zonder verlichting wegrijden van een parkeerplaats aan de Zeeweg in Groede. Dat was, zeker omstreeks 03.30 uur, verdacht, daarom besloten zij de auto aan de kant te gaan zetten voor een controle.


De politiemensen zagen dat de automobilist even verderop zelf al een parkeerplaats opzocht. Ook zagen ze dat de bestuurder van plaats wisselde en op de bijrijdersstoel ging zitten. In de auto zat niemand anders. Bij aanspreken van de bestuurder ontkende deze dat hij had gereden.

De man, een 21-jarige inwoner van Sluis, weigerde op straat mee te werken aan een blaastest en hij is aangehouden. Op het politiebureau wilde hij wel blazen op het ademanalyseapparaat. Hieruit bleek dat hij 175 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Hiervoor wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook kreeg de man nog drie bekeuringen; één voor het rijden zonder verlichting, één voor het weigeren van de blaastest op straat en één voor het rijden zonder rijbewijs, want dat bleek hij niet te hebben.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren