Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Steekpartij Middelburg mogelijk poging overval

Toegevoegd: 22-08-2020, 18.10 uur
De politie heeft vrijdag de gehele dag sporenonderzoek gedaan.
De politie heeft vrijdag de gehele dag sporenonderzoek gedaan.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft vandaag meer informatie naar buiten gebracht over het steekincident in een winkel aan de Nieuwe Burg in Middelburg waarbij vrijdagmorgen twee personen gewond zijn geraakt.


Uit het lopende onderzoek is gebleken dat het incident mogelijk een poging betrof om de winkel te overvallen. Door de politie zijn verschillende getuigen gehoord en ook is van één van de slachtoffers een verklaring opgenomen. Het andere slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

De gewonden zijn een 63-jarige man uit Middelburg en een 37-jarige man uit diezelfde plaats. Zij waren ten tijde van het incident, rond 10.00 uur ’s ochtends, in de winkel aanwezig. Het onderzoek dat na het incident is gestart is nog altijd in volle gang.

Het signalement dat eerder werd verspreid, op basis van waarnemingen van mensen die de politie in eerste instantie belden, is niet correct. In eerste instantie werd gemeld dat de dader gekleed zou zijn in een witte broek. Dat klopt niet. De man was, naar nu blijkt uit officiële getuigenverklaringen, volledig in donkere kleding gekleed: een donkere hoodie en een donkere broek.

Uit verklaringen is ook gebleken dat de dader van de overvalspoging op een donkergekleurde mountainbike is gevlucht via het Walplein, de Stroopoortgang en dan via de Lange Delft de Herenstraat in. De man fietste vervolgens verder in de richting van de bibliotheek. 

Medewerkers van team Forensische Opsporing hebben vrijdag de gehele dag sporenonderzoek gedaan in en om het pand waar het incident gebeurde. Aan het begin van de avond is het onderzoek afgerond en werden de afzetlinten verwijderd.

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en/of camerabeelden waar de dader mogelijk op kan staan. Nu de vluchtroute en het correcte signalement van de dader bekend is gemaakt hoopt de politie dat zich meer mensen melden die de man hebben zien fietsen net voor of na 10.00 uur vrijdagochtend. Camerabeelden van de vluchtroute van de dader zijn ook zeer welkom bij de politiemensen die met het onderzoek bezig zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren