Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten eerst veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Dronken automobiliste slingert door Renesse

Toegevoegd: 23-08-2020, 10.05 uur
Dronken automobiliste slingert door Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

RENESSE - In de nacht van zaterdag op zondag werd het rijbewijs van een 51-jarige vrouw uit Renesse ingevorderd omdat zij veel teveel had gedronken en toch in haar auto was gestapt.


Surveillerende agenten zagen de auto van de vrouw slingerend rijden over de Stoofweg in Renesse. Ze gaven haar een stopteken. De vrouw reed nog enkele kilometers door en reageerde pas toen de politie het zwaailicht van de dienstauto aanzette. Ze stopte en moest op straat een blaastest doen.

Die gaf aan dat zij gedronken had, dus is de vrouw meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze gaf aan dat zij 845 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Flink teveel dus. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 12 uur.

Een Officier van Justitie beslist of de vrouw haar rijbewijs terug krijgt en wat de verdere afhandeling van de zaak wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (24-8-2020 om 07:25)
Een rijverbod van 12 uur? Na het inleveren van het rijbewijs… Ik begreep altijd dat je helemaal niet mag rijden zolang je rijbewijs is ingevorderd. De straffen kunnen wat mij betreft best wat zwaarder, rijbewijs voor altijd invorderen lijkt mij een passende straf. Ook voor die idioten die met welke drug dan ook aan het gemotoriseerde verkeer deelnemen.
Wim (24-8-2020 om 06:58)
Een dronken vrouw van 51 jaar die in de nacht word aan gehouden en te veel drank op had slingerde op de weg dat is echt niet gepast Mevrouw.
Pollewops (24-8-2020 om 06:51)
Dronken bestuurders rijbewijs laten inleveren en er een A1 rijbewijs voor teruggeven. Als je 't dan niet afleert, straf je jezelf wel een keer.
Michel (23-8-2020 om 11:10)
Zoals je ziet, het zijn niet enkel de manen die idioot zijn om met drank achter het stuur te kruipen