Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 387 km

Dronken Belg rijdt tegen verkeerslichten aan

Toegevoegd: 23-08-2020, 10.09 uur
De ravage na het ongeval in Vlissingen.
De ravage na het ongeval in Vlissingen.
© Foto: Tim Adriaanse
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een dronken Belg veroorzaakte zaterdagavond eenravage op de kruising van de Paul Krugerstraat met de Nieuwe Vlissingseweg. De man werd door omstanders uit zijn auto gehaald zodat hij niet nog meer brokken kon maken.


Verschillende getuigen meldden omstreeks 21.15 uur dat er een aanrijding was gebeurd op voornoemde kruising. De getuigen legden verklaringen af bij de ter plaatse gekomen agenten. De Belgische auto reed vanuit de Paul Krugerstraat de Nieuwe Vlissingseweg op. De bestuurder raakte kennelijk de macht over het stuur kwijt en botste tegen een verhoging op de weg.

Hierna reed de man tegen een verkeerslicht voor fietsers aan. Hij zette zijn auto in z’n achteruit en reed in volle vaart achteruit het fietspad op. Een verkeersbord werd omver gereden. Daarna reed de man vol tegen een tweede verkeerslicht aan dat voor de brug staat. De gemeente werd gewaarschuwd om alle beschadigde wegmeubilair af te schermen en uit te schakelen.

De bestuurder, een 39-jarige man uit Froidchapelle, moest een blaastest doen op straat. Hieruit bleek al dat hij teveel had gedronken. Om exact te kunnen achterhalen hoeveel de man gedronken had werd hij op het politiebureau onderworpen aan een ademanalyse. Dit apparaat meet de hoeveelheid alcohol (microgram) per liter uitgeademde lucht. De man blies 1065 ug/l. Dat is ongeveer vijf keer zoveel dan is toegestaan.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een Officier van Justitie bepaalt of de man het document nog terug krijgt. De auto van de man was zwaar beschadigd en is weggesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (24-8-2020 om 09:34)
het was weer ''leuk'' met al die bezopen bestuurders dit weekend nog een geluk dat er geen doden gevallen zijn
Mijn mening (23-8-2020 om 18:16)
Hoop dat de verkeerslichten gemaakt kunnen worden:):)
A.P. (23-8-2020 om 15:27)
Goed gedaan jongens
Bewoner (23-8-2020 om 14:52)
Hij bleef maar vooruit en achteruit op de palen botsen. In zijn wanhoop om weg te komen. Bestuurder was ladderzat en is toen uit zijn auto getrokken door omstaande mensen. Zo hebben zei erger voorkomen. Goddank stonden er op moment ook geen fietser. Hoop dat deze flink zwaar gestraft gaat worden.
Jacob (23-8-2020 om 11:18)
Gelukkig dat men deze idioot heeft kunnen stoppen. Geweldige actie van omstanders
Cookie-instellingen beheren