Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak geëist voor dodelijke steekpartij Vlissingen

Toegevoegd: 25-08-2020, 18.54 uur
Vrijspraak geëist voor dodelijke steekpartij Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Los van de vrijspraak die ze vroeg voor de 24-jarige S. K. uit Vlissingen en de 26-jarige Goesenaar D. van K. had officier van justitie Marieke Fimerius weinig goede woorden over voor de twee. Het stel moest zich dinsdag verantwoorden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 28-jarige Goesenaar Abdul D. uit Vlissingen in de nacht van eerste op tweede Kerstdag.


,,Niemand neemt de verantwoording, niemand die direct verklaart wat er gebeurd is, leugenachtige verklaringen en dat noemt zich dan 'vrienden?'' In de bewuste nacht kregen de twee K's, D. en een minderjarige slaande ruzie. De minderjarige wist een mes uit de handen van de Vlissingse te ontfutselen en stak daarmee in blinde woede in de buik van het slachtoffer. Het slachtoffer wist naar buiten te komen, waar hij nog eens door de minderjarige werd mishandeld, die tegen het hoofd van de toen al stervende D. trapte en een fles op diens hoofd kapot sloeg.

De Goesenaar nam de benen, de vrouw belde de ambulance en begon alvast het bloed in haar kamer op te ruimen. De minderjarige rende eveneens weg maar kon al snel worden opgepakt. Medio juni werd hij voor zijn handelen bestraft met tweejaar jeugd-tbs. Volgens de officier van justitie is hij de man die D. om het leven heeft gebracht. Om onder meer die reden werd er tegen de twee K.'s vrijspraak geëist.

Wel zou de Vlissingse twee maanden de cel in moeten vanwege het bezit van 50 gram hasj en 38 XTC-pillen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren