Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 179 km

Gezochte TBS'er Henk E. opgepakt op Texel

Toegevoegd: 26-08-2020, 15.42 uur - Update: 26-08-2020, 18.03 uur
Gezochte TBS'er Henk E. opgepakt op Texel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gezochte TBS’er Henk E. die onlangs ook meerdere keren in Zeeland werd gezien, is vanmiddag aangehouden op Texel. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zojuist bekendgemaakt.


De 61-jarige E. kreeg werd 1998 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS vanwege meerdere door hem gepleegde geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Hij ontsnapte begin juli toen hij verlof had. Op zaterdag 4 juli werd hij overlopen bij een woninginbraak in Westkapelle. Hij zag toen kans om  te ontkomen. Sindsdien is FastNL, een team van de Landelijke Eenheid, druk bezig geweest de man op te sporen. Op maandag 27 juli gaf de politie zijn foto’s en identiteit vrij.

De afgelopen weken werd E. meermaals gezien en vastgelegd op bewakingsbeelden. De TBS'er werd op 9 en 14 augustus in onze provincie gezien. Hij dook op bij een supermarkt in Rilland en bij een slijterij in Renesse. Verder werd E. gezien in de West-Brabantse grensstreek. Op 24 augustus zou hij een overval hebben gepleegd op een Aldi-supermarkt in Den Helder. E. werd al eerder gelinkt aan Texel, waar hij nu dus kon worden aangehouden.

Een tip van een opvarende van de veerboot naar Texel leidde tot de aanhouding van E. De getuige zou E. namelijk op de boot hebben gezien. Een arrestatieteam voerde vervolgens een verkenning uit bij een perceel in Den Hoorn. Op een gegeven moment kwam de gezochte TBS'er daarbij uit de bosjes lopen. Hij werd direct aangehouden. Volgens het OM verliep de arrestatie "kalm". Op het genoemde perceel werd volgens het OM een kampement aangetroffen. Hier werd ook een fiets gevonden en ook trof de politie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. Dit werd in beslag is genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gaaf land jóh !! (26-8-2020 om 15:56)
Dus zo een TBS kliniek krijgt zeeland dan als compensatie ?
Cookie-instellingen beheren