Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Gezochte TBS'er Henk E. opgepakt op Texel

Toegevoegd: 26-08-2020, 15.42 uur - Update: 26-08-2020, 18.03 uur
Gezochte TBS'er Henk E. opgepakt op Texel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gezochte TBS’er Henk E. die onlangs ook meerdere keren in Zeeland werd gezien, is vanmiddag aangehouden op Texel. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zojuist bekendgemaakt.


De 61-jarige E. kreeg werd 1998 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS vanwege meerdere door hem gepleegde geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Hij ontsnapte begin juli toen hij verlof had. Op zaterdag 4 juli werd hij overlopen bij een woninginbraak in Westkapelle. Hij zag toen kans om  te ontkomen. Sindsdien is FastNL, een team van de Landelijke Eenheid, druk bezig geweest de man op te sporen. Op maandag 27 juli gaf de politie zijn foto’s en identiteit vrij.

De afgelopen weken werd E. meermaals gezien en vastgelegd op bewakingsbeelden. De TBS'er werd op 9 en 14 augustus in onze provincie gezien. Hij dook op bij een supermarkt in Rilland en bij een slijterij in Renesse. Verder werd E. gezien in de West-Brabantse grensstreek. Op 24 augustus zou hij een overval hebben gepleegd op een Aldi-supermarkt in Den Helder. E. werd al eerder gelinkt aan Texel, waar hij nu dus kon worden aangehouden.

Een tip van een opvarende van de veerboot naar Texel leidde tot de aanhouding van E. De getuige zou E. namelijk op de boot hebben gezien. Een arrestatieteam voerde vervolgens een verkenning uit bij een perceel in Den Hoorn. Op een gegeven moment kwam de gezochte TBS'er daarbij uit de bosjes lopen. Hij werd direct aangehouden. Volgens het OM verliep de arrestatie "kalm". Op het genoemde perceel werd volgens het OM een kampement aangetroffen. Hier werd ook een fiets gevonden en ook trof de politie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. Dit werd in beslag is genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Doodstraf invoeren (27-8-2020 om 15:01)
Je relaas kan ik een klein beetje volgen, maar de doodstraf laten we dat maar niet doen. De doodstraf heeft weinig tot geen afschrikbare invloed op potentiele criminelen. Het is verder een simpele zogenaamde oplossing vanuit de middeleeuwen en dieper in het verleden. Deze persoon is geestesziek en die zal ook niet meer beter worden, daar schiet NL veels te kort in met hun linkse beleid. Echter zal je dan moeten kiezen voor levenslange opvang / detentie, wanneer terugkeer in de maatschappij niet meer lukt, dan ook niet meer proberen.
doodstraf invoeren (26-8-2020 om 21:07)
Wij hoeven geen TBS kliniek, We lossen het zelf wel op!. Er is maar 1 manier. Wat zegt het spreekwoord??? Wie niet horen wil..... Denk dat je dan pas respect afdwingt, aan de rest... Korte metten laten zien en voelen... Dan kan men ze buigen. Nu niet. In tbs klinieken mag je drugs en alcohol gebruiken, ze vechten en, ontsnappen er. hebben vrijheid. En hebben mobieltjes. Kijken kinderporno en neuken er hoeren. Wat is dit voor kut land? Straf is geen straf meer. .... Doodstraf terug invoeren!
Rini (26-8-2020 om 18:05)
Ik had wel verwacht dat men ging beweren in de reacties dit sneller te kunnen, valt nog mee.
Adam (26-8-2020 om 17:06)
Door mensen als u is dit niet zo'n gaaf land momenteel....uit welke duim zuigt u dat Zeeland een tbs kliniek krijgt??
Emergo (26-8-2020 om 16:43)
@Gaaf Als je niet weet waar je het over hebt kun je beter zwijgen.
Grote Smurf (26-8-2020 om 16:01)
Super goed werk weer van de inlichtingendiensten en de politie! Deze crimineel zat notabene in de laatste fase van zijn TBS behandeltraject en neemt dan de benen tijdens zijn verlof. Heeft dus niet veel geholpen dat TBS. Hopelijk zorgen ze er dan ook voor dat dit empathieloos stuk vreten niet snel weer in de maatschappij losgelaten wordt als hij weer net doet alsof hij een goed mens is geworden.
Cookie-instellingen beheren