Weerbericht:
Wolkenvelden, met name in het westen kans op een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechter verdubbelt gevorderde straf ernstig ongeluk

Toegevoegd: 26-08-2020, 15.53 uur
Het Openbaar Ministerie had een lagere straf geëist.
Het Openbaar Ministerie had een lagere straf geëist.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 20-jarige C. A. uit Roemenië heeft woensdag een fors hogere straf opgelegd gekregen voor het ernstige ongeluk dat hij in 2018 veroorzaakte dan dat het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.


Op 10 oktober 2018 reed A. met een snelheid van 140 kilometer per uur over de Koegorsstraat tussen Terneuzen en Sluiskil. Ter plekke geldt een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur. A. reed volgens verklaringen van getuigen wel vaker zo hard maar deze keer ging het mis. Hij passeerde een auto die voor hem reed, hield niet genoeg rechts en reed tegen een bromfietser aan. Deze 16-jarige jongen uit Axel liep daardoor blijvend letsel aan zijn elleboog op.

Het Openbaar Ministerie (OM) verzocht de rechtbank op 12 augustus A. een rijverbod van twee jaar en een celstaf van vijf maanden op te leggen. Vandaag oordeelde de rechter dat deze straf verdubbeld moest worden. A. kreeg een rijontzegging van vier jaar en een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (26-8-2020 om 16:34)
Nu lees ik net op omroep Zeeland dat de Roemeen nu in Roemenie zit en dat hij zelf kan bepalen wanneer en of hij die straf gaat uitzitten. Er is geen uiteveringsverdrag met Roemenie. Dat is toch totaal onbegrijpelijk. Wie gelooft dat deze man terug komt naar Nederland om die straf uit te zitten?? Ik in elk geval niet.
Cookie-instellingen beheren