Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Honderden kilo's drugs in bestelbus Goes

Toegevoegd: 26-08-2020, 16.08 uur - Update: 27-08-2020, 08.03 uur
De drugs werd bij toeval ontdekt tijdens een reguliere controle.
De drugs werd bij toeval ontdekt tijdens een reguliere controle.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

GOES - In de bestelbus die vanmiddag in beslag werd genomen in Goes is een lading drugs van vermoedelijk enkele honderden kilo’s gevonden. Dat bevestigt de politie.


Surveillerende agenten zagen aan het einde van de ochtend een witte Nissan Interstar rijden over de A58. Ze besloten een controle uit te voeren en zetten de auto aan de kant bij de Kandtweg, parallel aan de Nansenbaan. ​De bestuurder van de auto bleek nog een boete te moeten betalen. Zou deze niet worden voldaan, dan zou het voertuig buiten gebruik kunnen worden gesteld.

Agenten wilden met de bestuurder naar het politiebureau gaan om daar de betaling in orde te maken. Met toestemming van de bestuurder werd echter nog wel een kijkje genomen in het voertuig. Hierbij rees al snel het vermoeden dat er sprake was van de aanwezigheid van drugs. Hierop kwamen meerdere politie-eenheden ter plekke en de aanwezige agenten deden kogelwerende vesten aan.

De twee personen die in de bestelbus zaten, mannen van 34 en 40 jaar oud uit Venlo, werden aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De bus werd meegenomen voor nader onderzoek. Dit heeft volgens de politie inmiddels uitgewezen dat in de bestelbus vijf dozen stonden met daarin vermoedelijk enkele honderden kilo’s amfetamine. De drugs zijn in beslag genomen en er wordt nog nader onderzoek gedaan.

De Kandtweg, waaraan het Goese crematorium is gevestigd, werd vanwege het incident tijdelijk volledig afgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (30-8-2020 om 12:41)
Wat mij nog het meeste verbaast is hoe de politie zomaar een bestelbus aan de kant zet dat 's morgens over de A58 rijdt, en dat er vervolgens ook een zoeking wordt gedaan in het voertuig. Als het voertuig in orde was (keuring en verzekerd) en er geen overtredingen begaan zijn is dat toch geen normale gang van zaken? Het is niet zo dat het busje 's nachts in het havengebied van Vlissingen rondreed, dat zou opvallend zijn. Verder ook wel een beetje dom om rond te gaan rijden met een paar honderd kilo drugs als je nog een boete hebt openstaan.
Richard van de Sande (29-8-2020 om 16:02)
hahaha zal vast niet voor goes zijn geweest . Opsluiten die handel