Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie geeft foto's vrij van dader steekpartij

Toegevoegd: 26-08-2020, 17.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft beeldmateriaal vrijgegeven van de man die vorige week in het centrum van Middelburg twee mensen verwondde bij een (vermoedelijke) overvalpoging.


De twee slachtoffers, Middelburgers van 37 en 63 jaar oud waren vrijdagochtend in een winkel aan de Nieuwe Burg aanwezig toen de verdachte tevoorschijn kwam. Volgens de politie wilde hij de winkel mogelijk overvallen. Duidelijk is in ieder geval dat de slachtoffers zijn gestoken. Ze raakten beide gewond en werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

De dader ging er na de steekpartij vandoor op een mountainbike. Hij reed weg via het Walplein, de Stroopoortgang en de Lange Delft in de richting van de Herenstraat. De politie heeft inmiddels met verschillende getuigen gesproken maar dit heeft nog niet geleid tot de arrestatie van de verdachte. Daarom heeft de officier van justitie toestemming gegeven om bewakingsbeelden van de man vrij te geven.

De gezochte man heeft getinte huidskleur. Hij droeg ten tijde van de overval donkere kleding. Hij droeg volgens de politie een soort trainingsbroek met lichtblauwe strepen op de zijkant van de broekspijp en een logo op het dijbeen. Tips zijn bij de politie welkom via 0900-8844 of via WhatsApp: 06-1220 7006.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bruin Bien (28-8-2020 om 00:21)
Als ze vaker op straat waren in plaats van in de auto hadden ze eerder opgemerkt welk volk niet spoorde en in de gaten moest worden gehouden maar iedereen controleren op futiliteiten is makkelijker dan kijken welke doelgroep niet spoort. dit is niet de schuld van de individuele agent maar van hun "superieuren" die nooit meer op straat komen maar binnen vergaderen met hun riante salarissen en dan regelmatig commentaar leveren als een burger een uitspraak doet op wat hij ervaart in het dagelijkse leven van alle regelgeving die zonder onderbouwing en/of onderzoek
Sha (27-8-2020 om 13:28)
@ herman mulder Heb je eindelijk je zegje kunnen doen? Wat heeft black live matter met een gestoorde rovende gast te maken. U vergeet wel's dat ook mensen met een andere huidskleur dan de uwe dit ook lezen.. Die verder niks met deze rovers te maken hebben..
polleke (27-8-2020 om 12:51)
our lives matter
AD. (27-8-2020 om 10:53)
Het is dus weer zo dat het een getinte dader is die hier op een makkelijke wijze aan geld proberen te komen door Nederlanders te beroven maar zelf niks doen.
camiel (27-8-2020 om 10:16)
Toch weer een import ingenieur of advocaat.
brom (27-8-2020 om 08:58)
Jammer dat de politie niet in de buurt was... had best beetje rubber kogels in zijn been mogen schieten. Er zijn ook heel veel goede donkere mensen... dat zal ik zeker niet ontkennen ... maar als er een misdaad is dan is het toch frappant dat het negen van de tien keer een donker iemand is . kijk maar eens naar opgelicht of opsporing verzocht. En dat niet alleen in Nederland. Dus de demonstraties kunnen nu ook wel gestopt worden. Hoop dat er iemand hem herkend en aangeeft bij de politie