Weerbericht:
In het westen en noorden enkele buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Landbouwvoertuigen Zeelandbrug beboet

Toegevoegd: 27-08-2020, 15.58 uur
Landbouwvoertuigen Zeelandbrug beboet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft vandaag de bestuurders van twee landbouwvoertuigen beboet omdat ze over de Zeelandbrug (N256) tussen Colijnsplaat en Zierikzee reden.


De agenten gingen op pad na een melding over de twee voertuigen. Ze werden door de politie onderschept en naar een veilige plek begeleid. Vervolgens werden de bestuurders bekeurd. Het boetebedrag bedraagt volgens de politie 95 euro.

Landbouwverkeer mag wel over de Zeelandbrug maar alleen op bepaalde momenten, onder bepaalde voorwaarden én met een ontheffing van de provincie. Op werkdagen wordt namelijk 's ochtends en 's avonds in konvooi over de brug gereden onder begeleiding van een begeleidingsvoertuig bijzondere transporten maar daarvoor moet men zich wel aanmelden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ada (28-8-2020 om 14:56)
Johan, de gemiddele camper rijdt echt harder dan 35 km/u. en Kees, het betrof hier géén trekkers met iets erachter gekoppeld maar gemotoriseerde landbouwvoertuigen
Johan (28-8-2020 om 08:11)
Wat is dit belachelijk. In het seizoen rij ik regelmatig achter kampers aan die breder langer of langzamer zijn !
Ada (28-8-2020 om 01:11)
In reactie op Kees: Hoe kom je erbij dat een brommobiel wel over de Zeelandbrug zou mogen? De N256 heeft een geslotenverklaring middels Verkeersbord RVV C09 - Verboden voor langzaamverkeer een geslotenverklaring voor ruiters, vee, wagens en motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25km/h en brommobielen, alsmede fietsers, bromfietsers en gehandicaptenvoertuigen aan. Kortom, langzaam verkeer mag deze weg niet op, in ieder geval niet via de hoofdweg! Een brommobiel kan misschien wel het naastgelegen fietspad gebruiken, maar omdat ik daar nooit op kom weet ik niet wat voor borden daar staan en die landbouwvoertuign passen daar niet op.
Jv (27-8-2020 om 22:08)
goedzo! Levensgevaarlijk en doorgaans oneerlijke concurrentie voor de echte beroeps chauffeurs en bedrijven. Ook vaak genoeg N wegen verstop door deze lui, zelfs waar een parallel weg naast gelegen is! Boete is uit verhouding, mag veel hoger! @Kees, zelf dagelijks op de traktor?
polleke (27-8-2020 om 21:17)
@ Kees, dit doen ze om te voorkomen dat ondanks dat dit ook niet mag mensen toch gaan inhalen en zo voor levensgevaarlijke situaties zorgen met jouw boerenverstand misschien moeilijk te bevatten maar wel net zo veilig.
Kees (27-8-2020 om 18:45)
Ronduit belachelijk deze regels. Een brommobiel met dezelfde snelheid mag er wel over maar een trekker met landbouwvoertuig niet. Belachelijk