Weerbericht:
Een enkele bui en vanavond nog veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle brand in aanbouw Waterlandkerkje

Toegevoegd: 28-08-2020, 18.37 uur - Update: 28-08-2020, 18.44 uur
Door: Roland de Jong

WATERLANDKERKJE - Achter een woning aan de Cathalijnestraat in Waterlandkerkje heeft vrijdagmiddag een flinke brand gewoed. Kippen konden op tijd in veiligheid worden gebracht.


Bij de brandweer werd rond 16.00 uur melding gemaakt van een buitenbrand. Binnen tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een brand in een aanbouw die oversloeg naar een dennenhaag aan de rand van het perceel.

Op het dak van de aanbouw lagen kunststof platen. Deze zorgden voor flink wat rookontwikkeling. De eigenaar heeft volgens de Veiligheidsregio samen met omstanders de aanwezige kippen tijdig in veiligheid kunnen brengen. Er zijn geen mensen of dieren gewond geraakt.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een waterwagen. De waterwagen werd ingezet om vanaf de Philipsweg via het waterkanon te blussen. Momenteel wordt nog nageblust. De Philipsweg is nog dicht. Ook de Cathalijnestraat is gestremd.

De officier van dienst van de brandweer kon rond 16.50 uur het sein ‘brand meester’ geven. De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de eigenaar te helpen met het afhandelen van de schade. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750