Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Blikseminslag leidt tot smeulbrandje Serooskerke

Toegevoegd: 28-08-2020, 19.11 uur
Het smeulbrandje werd opgemerkt dankzij een piepende rookmelder.
Het smeulbrandje werd opgemerkt dankzij een piepende rookmelder.
© Foto: Brandweer Serooskerke
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Blikseminslag heeft vanmiddag een klein smeulbrandje veroorzaakt in een woning in Serooskerke op Walcheren.


Halverwege de middag was in het dorp een blikseminslag te horen. Rond 15.40 uur merkten de buren van een huis aan de Macarestraat het piepen van een rookmelder op. De bewoners van de woning waar de rookmelder afging bleken niet thuis te zijn en hierop werd de brandweer gebeld.

De brandweer van Serooskerke rukte uiteindelijk met spoed uit om poolshoogte te nemen. Ter plaatse bleek als gevolg van blikseminslag in het plafond op de zolderverdieping een smeulbrandje te zijn ontstaan. De brandweer heeft het smeulbrandje gedoofd en vervolgens wat isolatieplaten verwijderd om er zeker van te zijn dat alles helemaal uit was.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750