Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Waarschuwing voor nep-sms'jes RIVM

Toegevoegd: 28-08-2020, 21.44 uur
Dit tekstbericht wordt volgens het RIVM verspreid door kwaadwillenden.
Dit tekstbericht wordt volgens het RIVM verspreid door kwaadwillenden.
© Foto: RIVM
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en GGD GHOR Nederland waarschuwen voor phishing sms'jes die momenteel zouden worden rondgestuurd.


In het tekstbericht wordt gemeld dat iemand op een locatie is geweest waar coronabesmettingen zijn gemeld. Het RIVM, dat door de kwaadwillende als 'afzender' is ingesteld, laat weten nooit sms'jes te sturen. "Kwaadwillenden proberen de ontvanger mogelijk bankgegevens te ontfutselen", zo zegt de organisatie.

Mensen die twijfelen over de echtheid van een telefoontje van een GGD-medewerker worden geadviseerd om het gesprek te beëindigen en zelf de regionale GGD te bellen.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750