Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 147 km

Veiligere landbouwroute rondom Kamperland

Toegevoegd: 29-08-2020, 19.01 uur
Veiligere landbouwroute rondom Kamperland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Vanaf maandag wordt gewerkt aan een verbeterde landbouwroute rondom Kamperland. Dit moet zorgen voor extra verkeersveiligheid, met name voor fietsers.


Diverse wegen in de omgeving worden verbreed en versterkt, zodat deze beter geschikt zijn voor zijn voor landbouwverkeer. Ook komen er passeerplaatsen. De aanpassingen zijn volgens het Waterschap Scheldestromen nodig omdat de huidige landbouwroute tussen Walcheren en Noord-Beveland nu door de kern van Kamperland loopt. “Hierdoor ontstaan onveilige situaties”, zo zegt de organisatie.

De nieuwe passeerplaatsen komen bij de Krommeweg, de Campensnieuwlandweg, de Burgemeester de Moorweg en de Kruisweg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt het kruispunt bij de Ruiterplaatweg aangepast. Er komt een verkeersplateau ter hoogte van het kruispunt. Daarnaast wordt de Campensnieuwlandweg verlegd, zodat die haaks aansluit op de Ruiterplaatweg. De Stekeldijk bij Plankendorp wordt verlegd, zodat deze verder van de woningen af komt te liggen. “Dit verhoogt de verkeersveiligheid en hebben de direct aanwonenden minder overlast van het passerende verkeer”, zo legt het waterschap uit.

De werkzaamheden vinden plaats in de periode eind augustus tot eind oktober dit jaar. Gedurende de werkzaamheden wordt het landbouwverkeer omgeleid via de Langeweg, de Oosthavendijk, de Westhavendijk en de Baas Huisweg. Tijdens de werkzaamheden aan het kruispunt Ruiterplaatsweg - Campensnieuwlandweg wordt het fietsverkeer omgeleid over de Noordstraat. Het overige verkeer kan zo veel als mogelijk gebruik blijven maken van de Ruiterplaatweg, maar moet wel rekening houden met enige hinder en een nachtafsluiting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren