Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Melding watersporter in nood Kamperland

Toegevoegd: 29-08-2020, 20.51 uur - Update: 30-08-2020, 00.22 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Diverse hulpdiensten zijn zaterdagavond ingezet voor een melding van een watersporter in problemen op de Noordzee tussen Vrouwenpolder en Kamperland.


Over de surfer werd rond 19.45 uur melding gemaakt vanaf het strand tussen de strandpaviljoens Dam en View aan de Oost-westweg. Na de melding werden de politie, de ambulancedienst en de KNRM opgeroepen. De brandweer van Burgh-Haamstede werd met spoed ter plekke verzocht met hun strandjeep.

De bemanning van de KNRM-reddingboot Koopmansdank van het station Neeltje Jans zocht op zee. De strandjeep van de brandweer Burgh-Haamstede zocht samen met de strandjeep van de Domburgse reddingsbrigade (strandwacht Banjaardstrand) vanaf het strand. De ambulance stond stand-by bovenop het duin.

Nadat rond 20.20 uur een kitesurfer was aangesproken op het strand, werd de actie beëindigd. Volgens de brandweer bleek de kiter niets te mankeren. Verdere inzet was dus niet nodig.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750