Weerbericht:
Enkele buien. Zaterdag zonnige perioden en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Meldingen bij brandweer over affakkelen Dow

Toegevoegd: 30-08-2020, 00.35 uur
Meldingen bij brandweer over affakkelen Dow
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Het affakkelen als gevolg van een storing bij Dow Benelux in Hoek zorgt voor verschillende meldingen over een mogelijke brand in de buurt van Terneuzen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), die benadrukt dat er niets aan de hand is.


Bij Dow vinden momenteel onderhoudswerkzaamheden plaats op het krakercomplex. Dat is nodig vanwege een technische storing. Om de genoemde werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is volgens Dow het gebruik van de fakkelinstallatie nodig. De vlam van de fakkel kan gepaard gaan met een brommend geluid en een felle gloed.

De vlam van de fakkelinstallatie wordt volgens de Veiligheidsregio in verschillende delen van de provincie gezien. Meerdere mensen hebben de brandweermeldkamer al gebeld over de vlam. Volgens de Veiligheidsregio bestaat er echter geen gevaar voor de omgeving.

Er bestaat geen gevaar voor de omgeving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corne kitekar (30-8-2020 om 08:57)
Dit werd dagen van te voren aangekondigd op allerlei manieren, men woont in de buurt ervan, dan weet je dit toch.... Als men dit heel vervelend vind, is u oplossing verhuizen. Maar dan heeft u kans dar U buren hout loopt te stoken wat erger is, die kondigen namelijk niks aan en houden geen rekening met je. Lezen zouden meer mens en moet en doen
Grote Smurf (30-8-2020 om 01:51)
Een lange tijd terug heb ik gewerkt op de Dow en ik kan simpelweg niet begrijpen dat er nu nog steeds mensen zijn in Terneuzen die dan weer bellen naar de hulpdiensten dat er brand is op de Dow. Daar moet dan echt een steekje aan los zitten want dit affakkelen komt zo regelmatig voor op de Dow. Ik zou het bijna nieuwsonwaardig vinden maar toch wordt er elke keer weer aandacht aan besteed. Deze mensen zijn gewoon para. Niks bijzonders dus.
Cookie-instellingen beheren