Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Zware schade na brand bij woning Middelburg

Toegevoegd: 30-08-2020, 07.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een korte maar felle brand heeft vannacht flink wat schade aangericht aan een rijtjeswoning in Middelburg-Zuid. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.


Bij de brandweer werd rond 04.05 uur melding gemaakt van een brandend voertuig bij een woning aan de Keurhove. Ter plekke stond een scootmobiel in brand. Toen de brandweer arriveerde had het vuur al flink om zich heen gegrepen. De kunststof kozijnen van de voordeur en dat van het raam aan de voorzijde waren grotendeels gesmolten, ruiten waren geklapt en in de woning stond behoorlijk wat rook.

Er werd één tankautospuit ingezet om te blussen. De brandweervrijwilligers van de post Torenweg handelden de brand in hun ééntje af. De politie bewaakt de zwaar beschadigde woning momenteel. De schade is inmiddels goed zichtbaar: de gevel is zwartgeblakerd, in de woning is veel rook- en roetschade en buiten zijn onder meer de dakgoot en een tuinhek beschadigd. In de tuin staat de uitgebrande scootmobiel.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (30-8-2020 om 13:17)
Deze scootmobiel, merk en type nog herkenbaar voor deskundige, betreft een wmo-voorziening. De kosten worden door de belastingbetaler gedragen en de voorwaarde is dat je het voertuig binnen stalt. Dus niet 's nachts om 4 uur buiten in weer en wind. De gebruikster moet een stallingsmogelijkheid hebben maar voor het gemak laten veel gebruikers hun voorziening buiten wegroesten. 'Ik krijg toch wel een nieuwe en de reparaties worden toch door de gemeente betaald'. Niet zo vreemd dat veel gemeenten geld tekort komen in de pot wmo.
Waqy (30-8-2020 om 10:43)
Het is niet de eerste keer dat er brand is. Daar was ook een garage expres in de fik gegaan doorwerk. Gisteren was het ook weer raak met het afsteken van vuurwerk. Een feestje een paar huizen verder tot diep in de nacht met veel lawaai en geschreeuw.
@ LOUS (30-8-2020 om 09:30)
Niet iedereen heeft die mogelijkheid.... En wat is de meerwaarde van een brandende scootmobiel in je schuur?
Lous (30-8-2020 om 08:51)
Wat ik niet snap waarom zet men hun vervoermiddel niet in de schuur....
Cookie-instellingen beheren