Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Jacht vastgelopen bij strand Cadzand

Toegevoegd: 01-09-2020, 08.12 uur
De KNRM heeft het jacht losgetrokken en naar de haven gebracht.
De KNRM heeft het jacht losgetrokken en naar de haven gebracht.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Roland de Jong

CADZAND - De redders van het KNRM-station Cadzand zijn vannacht ingezet voor een jacht dat was vastgelopen ter hoogte van Het Zwin bij Cadzand.


Nadat rond 23.30 uur bij de Nederlandse Kustwacht alarm was geslagen over het jacht, bleek het onmogelijk om contact te leggen met de opvarenden. Hierop werd de reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark gevraagd om ter plaatse te gaan. Toen de reddingsbootbemanning het station verliet, zag zij in de verte in de branding al de navigatielichten van het jacht. Het jacht bleek te zijn vastgelopen en een opstapper van de KNRM werd het water in gestuurd om een sleepverbinding tot stand te brengen.

Mede dankzij het opkomende tij had de KNRM het jacht snel los. Het is vervolgens afgemeerd in de haven van Cadzand. Toen bleek dat het jacht geen water maakte konden de redders terug naar het station. Rond 01.00 uur konden de laatste redders naar huis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ronald janse (1-9-2020 om 15:25)
of pakketjes
Douwe dabert (1-9-2020 om 13:48)
Kan het mis hebben maar volgens mij heb ik dit jacht gisteravond aan een boei voor de boulevard van Vlissingen zien liggen. Daar waren ze behoorlijk aan het stuntelen.
Johan (1-9-2020 om 11:41)
Wat een vreemde situatie: In de nacht en bij opkomend water met een zeiljacht vastlopen op het strand en dan niet zelf weg kunnen komen...... Bij opkomend water kun je in principe gewoon weer wegvaren als je de grond (zand in dit geval) raakt. Misschien goed als de waterpolitie hier eens een onderzoekje aan besteedt. Ik kan natuurlijk niemand zomaar beschuldigen maar is er hier geen sprake van mensensmokkel en stappen er geen mensen op- of af bij het strand?
Cookie-instellingen beheren