Weerbericht:
Rustig najaarsweer. Vandaag vooral in het noorden grijs. Morgen veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Tiener vast voor steekpartij winkel Middelburg

Toegevoegd: 01-09-2020, 13.01 uur - Update: 01-09-2020, 20.14 uur
Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte deelt de politie niet veel details.
Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte deelt de politie niet veel details.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vanochtend in Middelburg een tiener van zijn bed gelicht als verdachte van de steekpartij op 21 augustus in een winkel aan de Nieuwe Burg in die plaats.


De twee slachtoffers, Middelburgers van 37 en 63 jaar oud waren vrijdagochtend in een winkel aan de Nieuwe Burg aanwezig toen de verdachte tevoorschijn kwam. Volgens de politie wilde hij de winkel mogelijk overvallen. Duidelijk is in ieder geval dat de slachtoffers werden gestoken. Ze raakten beiden gewond en werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

De dader ging er na de steekpartij vandoor op een mountainbike. Hij reed weg via het Walplein, de Stroopoortgang en de Lange Delft in de richting van de Herenstraat. Vorige week kreeg de politie toestemming van de officier van justitie om bewakingsbeelden van de verdachte vrij te geven. Hierop kwamen meerdere tips binnen.

Zogezegd heeft de politie vanochtend een tiener als verdachte aangehouden. "Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte doet de politie verder geen mededelingen over de zaak. De jongen is ingesloten en zal gehoord worden", zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
White lives matter (2-9-2020 om 10:12)
Leeftijdsgrens van 18 naar 15. Vanaf 15 jaar volwassenen strafrecht toepassen. Dat zal zal verandering in het gedrag van de snotapen brengen!
camiel (1-9-2020 om 20:41)
Als hij zo volwassen is om mensen neer te steken, dan ook als een volwassene berechten. Hier is geen enkel excuus om het niet te doen. Zoals ze in de engelstalige landen zeggen: If you can't do the time, don't do the crime.
zeeuw (1-9-2020 om 20:09)
die moet echt met z,n kop op internet niks niet hij is minderjarig ze moeten ze met kop en staart op pakken
Ton (1-9-2020 om 19:29)
Jonge leeftijd, nou en ???? Wel flink genoeg om 2 mensen neer te steken, moet ook flink zijn en, laten we zeggen, 15 jaar in de bak door te brengen. is ie zo volwassen denk ik.
Carolien (1-9-2020 om 15:41)
Hij was ook niet te jong om 2 mensen neer te steken.