Weerbericht:
Van het westen uit af en toe zon en geleidelijk afnemende wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politie waarschuwt voor phishing op Marktplaats

Toegevoegd: 01-09-2020, 13.31 uur
Politie waarschuwt voor phishing op Marktplaats
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse politie waarschuwt mensen die gebruik maken van Marktplaats om op te passen voor phishing via het handelsplatform.


Volgens de politie zijn de afgelopen week bij de afdeling cybercrime van de Zeeuwse districtsrecherche opvallend veel aangiften binnengekomen van mensen die geld afhandig is gemaakt via een valse betalingslink die werd gedeeld op het platform.

In de praktijk komt het er op neer dat de oplichter in kwestie aan de andere partij vraagt om een bedrag van 1 cent over te maken zodat men “zeker weet” dat deze te vertrouwen is. De oplichter lijkt vervolgens een betaalverzoek te doen maar de link gaat niet naar de website van de bank maar naar een nagemaakte website. Als hierop inloggegevens van de bank worden ingevuld, dan resulteert dit er doorgaans in dat de rekening van het slachtoffer wordt geplunderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (1-9-2020 om 17:43)
Confrontatie met de slachtoffer zou misschien goed zijn dan ziet die eikel wat hij heeft aangericht.
Cookie-instellingen beheren