Weerbericht:
Rustig en vrij zonnig najaarsweer
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 100 km

Verdachte moord zegt onschuldig te zijn

Toegevoegd: 01-09-2020, 19.40 uur
Onderzoek bij het appartementencomplex in Oostkapelle.
Onderzoek bij het appartementencomplex in Oostkapelle.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 57-jarige E. F. uit Oostkapelle die ervan wordt verdacht op 24 mei vorig jaar de 78-jarige mevrouw T. Joziasse om het leven te hebben gebracht, heeft vandaag in de rechtbank ontkend iets met de zaak te maken te hebben.


Zowel F. als het slachtoffer waren bewoners van Parc Zonnehove aan het Veldzigt in Oostkapelle. Volgens F., die het appartement al twintig jaar bewoont, heeft hij absoluut niets met de dood van het slachtoffer te maken en zijn er een aantal mensen in het appartementencomplex die al jaren proberen hem daar weg te krijgen. De advocate van F., Rivka Davidse, deed verzoeken om het voorarrest van haar cliënt op te heffen dan wel te schorsen maar de rechtbank in Middelburg heeft die vandaag opnieuw afgewezen. 

Inmiddels in het einddossier vrijwel afgerond. Het wachten is nog op de bevindingen van het van het forensisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).  Dit tot de nodige frustraties van F.'s advocate, die daar al meer dan een jaar op zit te wachten. De resultaten van het verblijf van F. in het Pieter Baancentrum (PBC) geven aan dat er bij F. geen stoornis is aangetoond en er geen kans op herhaling is. De officier van justitie merkte daarbij op dat die conclusies zijn gebaseerd op observaties omdat F. aan niets heeft willen meewerken.

Na nog een volgende zogeheten pro forma-zitting op 25 november wordt de zaak volgend jaar op 20 en 21 januari 2021 inhoudelijk behandeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren