Weerbericht:
Vandaag vrij warm, meest droog en later zon. Donderdag onweer
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 136 km

Grote uitslaande brand varkensstallen Poortvliet

Toegevoegd: 01-09-2020, 21.35 uur - Update: 01-09-2020, 23.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

POORTVLIET - Bij een bedrijf in Poortvliet is vanavond een grote brand uitgebroken. Twee varkensstallen zijn door de brand volledig in de as gelegd. Vermoedelijk zijn er dieren omgekomen maar hoeveel is onduidelijk.


De uitslaande brand werd rond 21.00 uur gemeld aan de Bram Groenewegeweg. De brandweer is met groot materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er zijn meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en een grootschalig watertransportsysteem ingezet. ​Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) staan er op het terrein vier varkensstallen met in allevier dieren. Twee van de stallen stonden volgens de VRZ volledig in brand en waren niet meer te redden. De brandweer zet momenteel in op het voorkomen van uitbreiding naar de andere twee stallen.

De brand gaat gepaard met een forse rookontwikkeling maar er is geen asbest bij de brand betrokken. Uit voorzorg is wel een Adviseur Gevaarlijke Stoffen gealarmeerd. Deze zal ter plaatse de rookverspreiding in de omgeving onderzoeken. De Veiligheidsregio adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De Bram Groenewegeweg is afgesloten voor het verkeer vanaf de Zwarteweg tot Weihoekweg.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A K (3-9-2020 om 21:19)
Zo is het. sluit me helemaal aan bij R V. Hier heeft de maatschappij om gevraagd. Iedere avond een goed stuk vlees. TROTS op de BOER
R V (2-9-2020 om 15:13)
ARME varkensboer een hele berg schade en ellende van zo een brand waar niemand wat aan kan doen en waar hij zelf niet om heeft gevraagd.. en dan het ergste nog al het commentaar wat nu waarschijnlijk komt van iedereen die nu net gaat doen of deze ondernemer een crimineel is terwijl deze hard werkende man de grootste gedupeerde is... sterkte en hopenlijk is alles snel weer geregeld en terug opgebouwd
johanna stoutjesdijk (2-9-2020 om 09:44)
ik sluit me helemaal aan bij het vorige bericht ,,arme onschuldige beestjes . ,,
Tamara (1-9-2020 om 22:34)
ARME varkens!!!
Cookie-instellingen beheren