Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Loslopende rottweiler bijt kinderen en vrouw meerdere keren

Toegevoegd: 03-09-2020, 13.45 uur
Loslopende rottweiler bijt kinderen en vrouw meerdere keren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SEROOSKERKE (SD) - De politie is een onderzoek gestart naar een bijtincident dat woensdagmiddag plaatsvond in de haven van Serooskerke (SD).


Tussen 17.00 uur en 17.30 uur zijn twee meisjes (7 en 8 jaar) en een vrouw (47) meerdere malen gebeten door een loslopende Rottweiler die even uit het zicht was van zijn baas. Een andere vrouw (73) raakte lichtgewond omdat zij ten val kwam toen ze de kinderen wilde beschermen tegen de hond.

De eigenaresse van de hond verleende eerste hulp totdat hulpverleners ter plaatse kwamen. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar zij zijn behandeld aan hun verwondingen. De hond is door de politie in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (3-9-2020 om 17:07)
Dat je zo'n hond durft te hebben... Voor t zelfde geld bijt jij jou of je eigen kinderen. Zo één mag ook nooit aan je aandacht ontsnappen, dat blijkt maar weer. Sterkte voor alle betrokkenen. Vroeger werd zo'n bijtgrage hond sowieso afgemaakt......
Jan (3-9-2020 om 17:04)
Ik hoop dat dit één eerlijk einde mag krijgen want de hond doet niet zomaar bijten ,dat hij los liep OK daar kan je één boete voor krijgen maar niet dat deze hond direct moeten worden ingeslapen ,want er zijn regels voor deze gevallen en voor de eigenaar als dit de eerste keer is geweest?
René Boonman (3-9-2020 om 15:46)
Direct doodschieten zo'n gevaarlijk monster en overwegen wat te doen met z'n baas. Wanneer je zo bang bent en dan dus zo'n beest denkt nodig te hebben ter verdediging om tegelijkertijd andere mensen de schrik van hun leven te bezorgen. Zulke dieren houden kan maar dan door beroepsmatig opgeleide personen.
Peter Quest (3-9-2020 om 15:30)
Ik mag aannemen dat het beest gelijk is afgemaakt. Van sommige honden rassen kan je het verwachten. Nu ben ik geen hondenvriend maar heb er ook geen hekel aan. Maar bepaalde hondenrassen blijven het in zich houden. Je gaat dat bijt en vecht gedrag echt niet tegen komen bij Retrievers. Kies je voor bepaalde rassen dan weet je dat je zelf een risico neemt. En ja hondenrassen zeggen vaak ook veel over het baasje. Je kiest niet voor niets zo`n hond. Neemt niet weg dat je als slachtoffer een trauma zal overhouden aan dit soort dingen.
Jacob (3-9-2020 om 14:16)
Deze hond laten inslapen en de eigenaresse zwaar beboeten. Zulke bijtende honden zijn een gevaar
Burger (3-9-2020 om 14:14)
Baasjes zeggen altijd mijn hond doet zoiets niet. Elke grotere hond moet aan de lijn vind ik. Zon beest kan met enkele happen je hele gezicht afbijten. Veel sterkte voor deze mensen
Cookie-instellingen beheren