Weerbericht:
Vandaag grijs, meest droog. Donderdag bewolkt en wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Loslopende rottweiler bijt kinderen en vrouw meerdere keren

Toegevoegd: 03-09-2020, 13.45 uur
Loslopende rottweiler bijt kinderen en vrouw meerdere keren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SEROOSKERKE (SD) - De politie is een onderzoek gestart naar een bijtincident dat woensdagmiddag plaatsvond in de haven van Serooskerke (SD).


Tussen 17.00 uur en 17.30 uur zijn twee meisjes (7 en 8 jaar) en een vrouw (47) meerdere malen gebeten door een loslopende Rottweiler die even uit het zicht was van zijn baas. Een andere vrouw (73) raakte lichtgewond omdat zij ten val kwam toen ze de kinderen wilde beschermen tegen de hond.

De eigenaresse van de hond verleende eerste hulp totdat hulpverleners ter plaatse kwamen. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar zij zijn behandeld aan hun verwondingen. De hond is door de politie in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja (7-9-2020 om 01:53)
Burger, heb zelf een kleine hond en dacht u werkelijk dat die niet kunnen bijten, , nog nooit gedaan hoor, maar is erg waaks, dus ja, als er vreemden in de buurt komen of kinderen lijnen wij haar altijd aan , gewoon uit voorzorg !
terrorknuffel (6-9-2020 om 10:05)
@ Blok, hondenrassen die al honderden jaren gekweekt worden op kracht en agressie een leuke gezinshond ? Ik durf niet eens over uw gezinsleven te denken... maar ik ben blij dat ik daar niet weg kom.
Blok (5-9-2020 om 07:47)
Gelukkig kan ieder hondenras ineens omslaan en bijten. De meeste Rottweilers / Staffords en pitbulls zijn leuke gezinshonden. Jammer dat nou net deze rassen het nieuws halen maar de labrador van de buren die een kind heeft gebeten niet in het nieuws komt. Zonde heel zonde. Kwestie van opvoeding en je eigen hond kennen voorkomt een hoop ellende. Kronkel in de kop krijgen kan natuurlijk altijd gebeuren daarom altijd alert blijven als je hond los loopt.
Pedro (4-9-2020 om 16:18)
Jammer dat dit gebeurt, maar de hond kan er niks aan doen het baasje moet deze hond aangelijnd houden met muilkorf
Relativius (4-9-2020 om 10:35)
de mensen moeten een mondkapje, maar levensgevaarlijke vechthonden een muilkorf ? welnee !! die laat je gewoon los op de onschuldige wereld. Doe mij maar liever een virusinfectie dan aangevallen worden door zo een monster.
terrorhonden verbieden (4-9-2020 om 10:26)
Rotweilers worden al vele generaties lang gekweekt als aanvalshonden voor het legen en andere geweldsinstellingen, goh, laat ik er zo een kopen als knuffeltje, Dan mag die lekker vrij loslopen en ravotten met de kindertjes