Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Burgemeester sluit drugspand in Kruiningen

Toegevoegd: 03-09-2020, 14.01 uur
Burgemeester sluit drugspand in Kruiningen
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KRUININGEN - Een woning aan de Lijnbaan in Kruiningen is gisteren voor de duur van drie maanden gesloten. Burgemeester Van Egmond van de gemeente Reimerswaal nam deze maatregel nadat er in het huis een handelshoeveelheid softdrugs werd gevonden.


Uit politieonderzoek is gebleken dat er zich in de woning aan de Lijnbaan een in werking zijnde hennepkwekerij bevond. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit. Dergelijke illegale stroomwerken leveren een gevaarlijke situatie (brandgevaar) op voor omwonenden en omgeving.

De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Diezelfde wet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij niet van belang.

Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en ook de energiebedrijven en woningcorporaties werken hierbij samen. Het besluit tot sluiting houdt in dat het gedurende een periode van drie maanden verboden is de woning aan de Lijnbaan in Kruiningen te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750