Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil taakstraf voor gevluchte automobilist

Toegevoegd: 04-09-2020, 09.33 uur
De politie loste destijds in Groede enkele waarschuwingsschoten.
De politie loste destijds in Groede enkele waarschuwingsschoten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met de wijsheid van nu weet de nu 23-jarige M. D. uit Breskens wat-ie op de 28ste juni 2017 had moeten doen: niet drinken en rijden, wel drinken maar dan niet rijden en stoppen als de politie een controle wil doen. Donderdag moest hij zich voor de strafkamer van de rechtbank in Middelburg verantwoorden voor het verkeer in gevaar brengen, rijden onder invloed en proberen een agent van politie zwaar te mishandelen door op hem in te rijden.


Samen met twee vrienden en vriendinnen ging D. die avond naar Knokke (B). Avondje stappen. Rond vier uur in de nacht - of ochtend - reden ze weer richting huis. Op een gegeven moment zagen ze een tegelligger: de Belgische politie. De politiewagen keerde en uit angst voor de resultaten van een mogelijke blaastest drukte D. het gaspedaal in. In Nederland, in de buurt van Groede, stond de Nederlandse politie hem al op te wachten.

Een agent die D. op zich af zag stormen loste in doodsangst enkele schoten en zijn collega, in de veronderstelling dat zijn partner was aangereden loste ook nog eens drie schoten. Uiteindelijk stopte D. in Breskens. Daar werd hij uit de auto gehaald en vervolgens verdween hij 18 dagen lang achter de tralies.

Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank donderdag om 180 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden op te leggen. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (5-9-2020 om 11:49)
Op z'n minst een dikke gevangenisstraf en een hele dikke geldboete. Zou hij eens in België moeten proberen, dan ziet zo iemand echt een tijd geen daglicht meer! Ik blijf erbij; straffen zijn veel te licht in Nederland voor dit soort zaken. Het wordt tijd dat de burgers weer respect hebben voor Politie maar op deze manier gaat dat nooit meer werken.
Wim (5-9-2020 om 07:41)
Als je dit nu leest waar hij als chauffeur verantwoordelijk voor is geweest en wat hij allemaal op zijn geweten heeft komt hij er met 180 uur taak straf wat niets voorstelt staat deze straf niets ten op zicht wat hij heeft gedaan ik vind dit gewoon een lachertje.
bram goeree (4-9-2020 om 13:11)
rijden onder invloed en een moord poging door een agent proberen omver te rijden en dan een taakstraf ? waar gaat dit naar toe met de recht spraak ? o ja hij heeft 18 dagen gezeten .moeten we dan zonde van hem maken ? schandalig
camiel (4-9-2020 om 12:20)
Dat is mager....180 uur parkje schoffelen en voorwaardelijke ontzegging. Kon daar niet poging tot doodslag aan toegevoegd worden. Immers je rijdt bezopen rond en rijdt willens en wetens op een agent in. Zwaardere straf zou beter op zijn plaats zijn, evenals het innemen en ongeldig verklaren van het rijbewijs. Deze gast gaat onherroepelijk in herhaling vallen.
de Ondergang (4-9-2020 om 10:10)
Op mensen inrijden is gewoon poging tot moord. Dit soort zwaar sociaal gestoorde verslaafden hoort niet vrij los te lopen. Hij zal wel strafvermindering krijgen omdat hij bezopen was. Nu al wordt het vergoeilijkt als "mishandeling"". Wat is er toch mis met de rechtspraak in dit land ? Zelfs de hooste baas heeft er lak aan.