Weerbericht:
Van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip maakt water in haven Terneuzen

Toegevoegd: 05-09-2020, 08.35 uur - Update: 05-09-2020, 10.01 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Aan de Beneluxweg in de Terneuzense haven ligt een vrachtschip dat water maakt. Onder meer de brandweer en Rijkswaterstaat zijn ter plaatse.


De melding van het incident aan boord van de 86 meter lange en 10 meter brede VEJA (thuishaven Rotterdam) kwam rond 07.30 uur binnen. Het water zou naar binnenkomen in de machinekamer van het schip, dat ter hoogte van loods 5 van Verbrugge aan de kade ligt.

De brandweer heeft pompen aan boord gebracht. Multraship en Martens zijn ter plekke om assistentie te verlenen. Momenteel wordt uitgezocht waar de lekkage zich precies bevindt. Naast het schip is een oliescherm geplaatst.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (6-9-2020 om 10:06)
@Jan, de brandweer verleend hulp in deze, de eigenaar van de VEJA krijgt gewoon een rekening van Multraship (en Martens). De KNRM mag mensen als jou niet meer helpen omdat jullie gratis hulp willen..... de KNRM is er voor mensen die echt in nood zijn. Als je serieuze problemen hebt komt de KNRM je gewoon nog helpen, heb je motorpech zonder direct gevaar mag je gewoon lekker een berger betalen
Jan (5-9-2020 om 19:17)
Is dieze hulpverlening voor de brandweer of meer voor de lokale berger, dit is namelijk ook het geval met de KNRM we zijn donateur maar ze mogen niet meer helpen als je problemen hebt.
Cookie-instellingen beheren