Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Negen personen onder invloed, 51 bekeuringen

Toegevoegd: 05-09-2020, 19.55 uur
Negen personen onder invloed, 51 bekeuringen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Bij controles in de Oosterschelderegio hebben politieagenten in opleiding vrijdag negen personen betrapt die onder invloed achter het stuur zaten. Ook werden maar liefst 51 bekeuringen uitgedeeld.


De meeste personen die onder invloed reden, hadden te veel alcohol op: vier beginnend bestuurders en vier 'ervaren' bestuurders. Bij alle personen werd een ademanalyse gedaan. De hoogste score haalde één van de beginners: bijna drie keer te veel. Eén persoon scoorde positief bij een speekseltest. De test maakte het gebruik van THC (de werkzame stof in hennep) duidelijk.

De aspiranten deelden ook boetes uit voor uiteenlopende feiten. Zo werd 25 keer beboet voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat. In totaal 23 boetes werden uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel. Bij één van de gecontroleerde voertuigen was er iets mis met de uitlaat. Eén persoon kon geen rijbewijs tonen en een ander had niet eens een rijbewijs.

Donderdag controleerden de aspiranten ook al. Toen werden in drie uur tijd 55 bekeuringen uitgeschreven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin de Neef (7-9-2020 om 15:41)
@ BdB: je kan het vragen, maar gelet op artikel 3.1.1 van de noodverordening Zeeland zijn ze het niet verplicht. Verder een prima actie. Zouden ze van mij veel vaker mogen doen.
BdB (6-9-2020 om 19:25)
Lieve agentjes... willen jullie in het vervolg ook onderling afstand houden en op z'n minst een mondkapje dragen als je mij als automobilist benaderd voor een blaastest...alvast bedankt.
Koos P. (6-9-2020 om 16:22)
@Peter, U heeft een auto van 2 ton maar noemt een wagen van 20 ruggen een 'dikke patserbak'? Het boeit me helemaal niks, al vertelde je dat een wagen van 6 ton zou hebben. Maar je verhaal geloven doe ik ook niet helemaal. Fijne zondag!
Peter (6-9-2020 om 11:45)
Ik heb pas heel laat mijn rijbewijs gehaald, uw opmerking gaat niet op voor mij; en ik heb aardig wat centen en een auto van 2 ton, en jaloers ben ik niet want ik gun iedereen zijn succes... Mijn opmerking was een cynische sneer naar antiGSM, maar u heeft kennelijk niet de geestelijke vermogens om dat te zien en u wordt meteen persoonlijk en speelt op de man omdat u uw emoties niet in bedwang kan houden ; bezind eer gij begind! Dat is jammer hé?
Vroeger was alles beter (6-9-2020 om 09:54)
@ Peter, reed u omgerekend dan niet als tiener in een auto van 50.000 guldens ? Dat was toen toch ook heel gewoon ? Dat verdienden we met appels plukken als zomerbaantje. Of bent u soms jaloers op het succes van de jeugd tegenwoordig ? Misschien was u wel lui in uw jeugd ? Wellicht had u alles opgemaakt aan drank en drugs ?
Peter (6-9-2020 om 03:47)
En nu maar wachten op antiGSM die wederom achteraf alles en iedereen over een kam gaat scheren op een belerend toontje naar aanleiding van dit nieuwsbericht. Die bekeuringen zijn Vast allemaal uitgedeeld aan jongeren die hun mobiele telefoon vasthouden en drank en drugs tegelijk gebruiken achter het stuur en in dikke patserbakken van minimaal 20.000 euro rijden.