Weerbericht:
Vandaag grijs, meest droog. Donderdag bewolkt en wat regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

KNRM trekt zeiljacht los op Veerse Meer

Toegevoegd: 05-09-2020, 21.27 uur
De zeilboot werd naar jachthaven Oostwatering gebracht.
De zeilboot werd naar jachthaven Oostwatering gebracht.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM heeft vanmiddag op het Veerse Meer een jacht losgetrokken nadat men eerder was gevraagd om naar een melding te gaan van een omgeslagen zeilboot.


De melding over de omgeslagen boot was rond 15.55 uur gedaan. Toen de reddingboot Oranje bij de opgegeven boei VM24 nabij Wolphaartsdijk arriveerde, werd echter niets meer aangetroffen. Navraag wees uit dat de zeilboot weer overeind was gekomen en dat de watersporter(s) zijn/hun weg had(den) vervolgd.

Op de terugweg naar het boothuis wenkte de schipper van een andere zeilboot naar de redders. Hierop gingen zijn poolshoogte nemen. De zeilboot bleek net buiten de vaargeul vast te zijn gevaren. De schipper vermoedde dat de boot water maakte maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. De redders hebben de zeilboot losgetrokken en vervolgens naar jachthaven Oostwatering gebracht. Daar zal nader onderzoek plaatsvinden.

Tijdens de tweede actie kwam ook nog een melding binnen over een zeilboot met vastgelopen motor maar toen de redders weer beschikbaar waren, bleek hulp niet meer nodig te zijn. Hierop konden de redders definitief terugkeren naar het station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (6-9-2020 om 11:14)
Dat de KNRM uitrukt voor een omgeslagen zeilboot snap ik nog. Dat ze hulp verlenen aan een vastgelopen zeilboot op de terugweg snap ik ook nog een beetje, al zou de eigenaar sinds 17 augustus zelf hulp hebben moeten inschakelen... dat iemand melding maakt van een vastgelopen motor OP EEN zeilboot op het Veerse meer