Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Beginnend bestuurder onder invloed drugs

Toegevoegd: 09-09-2020, 13.57 uur
Beginnend bestuurder onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Een beginnend bestuurder is dinsdagavond in Goes betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


De 19-jarige automobilist werd bij de Piet Heinstraat aan de kant gezet voor een controle. Een speekseltest wees uit dat hij reed onder invloed van THC, de werkzame stof in hennep.

Bij de man is door een GGD-arts bloed afgenomen zodat een laborant van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan onderzoeken hoeveel drugs te man precies had gebruikt. Aan de hand van de uitslag zal de officier van justitie beslissen over de verdere afhandeling van de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Neln (12-9-2020 om 19:18)
Peter, had je teveel op? Ik kan er geen kaas van maken wat je allemaal neer kliedert.
Wim (11-9-2020 om 07:40)
Jonge man van 19 jaar denk toch eens goed na je leven begint pas en dan al onder invloed van drugs en pas je rijbewijs heeft wat verknoeit je jong leventje ga hoger op en laat je behandelen om der af te komen de wereld heeft veel meer gezondere dingen die in je leven voor komen
Jose (11-9-2020 om 00:13)
Jeroen: Om deze jongeman nu gelijk een straf te geven waarvoor hij de rest van zijn leven de gevolgen zal ervaren vind ik nogal heftig. Zo niet heel wreed. Een flinke boete en opnieuw lessen en examen doen lijkt mij zwaar genoeg.
AntiGSM (11-9-2020 om 00:04)
@Peter; je bent weer lekker bezig hier. Tegen alles en iedereen in gaan en het maar goed vinden dat mensen onder invloed van drugs achter het stuur zitten. Jij vind gewoon alles goed; smartphonegebruik, drugs en alcohol achter het stuur, fijn ventje ben je. Ik hoop je nooit tegen te komen in het verkeer.
Drugs Bunny (10-9-2020 om 21:21)
Veel reacties van mensen die het bericht niet goed hebben gelezen en blijkbaar ook niet op de hoogte zijn van hoe het werkt met de detectie. Bij de soorten drugs die aangetoond kunnen worden met de speekseltest zal de test positief zijn als iemand in de laatste 3 dagen iets van die middelen heeft gebruikt. Vandaar de bloedproef waarvan de uitslag later volgt. Men beweerd dat iemand na het roken van een joint na 6 uur weer onder de waarde zou moeten zitten, wat dan later uit de bloed analyse moet blijken. Maar de praktijk leert dat mensen die 12 uur geleden THC hebben gebruikt ook te hoog uitkwamen. Om het nog maar niet te hebben over de invloed van THC op de rijvaardigheid.
Peter (10-9-2020 om 21:20)
Wet een ongeloveoijke betweters hier allemaal met intens belachelijke straffen. Schirt je veel mee op zeg om dat hie tr verkondigen, NoordKorea is er niks vij!
Cookie-instellingen beheren