Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Seks met 12-jarige niet bewezen, betasten wel

Toegevoegd: 10-09-2020, 20.14 uur
Seks met 12-jarige niet bewezen, betasten wel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 73-jarige Middelburger J. de K., die volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf zou moeten krijgen van 2,5 jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk voor seks met zijn toen 12-jarig stief-kleinkind, is daarvan donderdag vrijgesproken. Wel acht de rechtbank het bewezen dat hij haar ontuchtig heeft betast.


De K. zou in februari 2013 het meisje hebben betast toen ze samen op de bank zaten. Later zou hij haar stevig beet hebben gepakt en zich aan haar hebben vergrepen. Uiteindelijk wist het meisje op sokken het huis te ontvluchten. Vorig jaar werd aangifte gedaan door het slachtoffer. Vervolgens werd De K. opgepakt. De K. beriep zich tijdens de verhoren op zijn zwijgrecht.

Voor het seksueel binnendringen vond de rechtbank de enkele verklaring van het meisje onvoldoende om tot een bewezenverklaring te komen. Het betasten achtte de rechtbank daarentegen wel bewezen. Hiervoor legde de rechtbank een celstraf van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kris (11-9-2020 om 19:08)
Jammer dat een kind niet geloofd word, dit meisje is dus voor het leven getekend en de dader komt er mee weg... Ons rechtssysteem spoort niet.
ger (11-9-2020 om 08:02)
zoals ik al schreef over het vorige artikel, helaas geen gerechte straf en het meisje wordt nog een keer in de sjeise geduwd
Wim (11-9-2020 om 07:32)
Hoeveel bewijs moet er dan komen voor een rechter als zo iets verteld word op de leeftijd van 73 jaar het woord seks word gegeven weet ik genoeg wat beschamend voor een man van 73 jaar
Cookie-instellingen beheren