Weerbericht:
Een enkele bui en vanavond nog veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte schietpartij schoot zichzelf in been

Toegevoegd: 12-09-2020, 11.40 uur
Uit een eerste verklaring blijkt dat de man zichzelf mogelijk per ongeluk in het been heeft geschoten.
Uit een eerste verklaring blijkt dat de man zichzelf mogelijk per ongeluk in het been heeft geschoten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De man die gistermiddag gewond raakte bij een schietincident in Oost-Souburg heeft zichzelf waarschijnlijk in zijn been geschoten. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het gaat om een 68-jarige man.


De politie kreeg rond 15.40 uur melding van een mogelijk schietincident in een woning. Bij het pand aan de Beukenstraat aangekomen kwam er een 37-jarige man naar buiten gelopen. Omdat agenten nog niet precies wisten wat er aan de hand was en de man niet direct gehoor gaf aan de instructies van de dienders werd er een waarschuwingsschot door één van de agenten gelost en is de man aangehouden. Tijdens die aanhouding is ook een vrouw aangehouden die eveneens de instructies van de politie niet opvolgde.

Toen agenten het pand binnen gingen troffen ze er de 68-jarige bewoner aan, die gewond was aan zijn been. Ook lag er een vuurwapen in de woning. De man is voor behandeling aan zijn verwoningen overgebracht naar het ziekenhuis en aangemerkt als verdachte. Het vuurwapen, waar de man geen vergunning voor had, is in beslag genomen.

Uit een eerste verklaring blijkt dat de man zichzelf mogelijk per ongeluk in het been heeft geschoten. De woning is verder door de politie doorzocht. Daarbij is nog munitie en een luchtdrukwapen in beslag genomen. De eerder aangehouden man en vrouw zijn kort na het incident weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750