Weerbericht:
Zonnige perioden, vooral vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Trajectcontrole Zeelandbrug gaat maandag aan

Toegevoegd: 15-09-2020, 07.21 uur
De trajectcontrole op de Zeelandbrug treedt maandag in werking.
De trajectcontrole op de Zeelandbrug treedt maandag in werking.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Vanaf volgende week maandag (21 september) is het verstandig om op de Zeelandbrug (N256) tussen Colijnsplaat en Zierikzee extra goed op je snelheid te letten. De nieuwe trajectcontrole treedt dan namelijk in werking, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).


Op de Zeelandbrug geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur maar volgens het OM wordt deze nu nog vaak overschreden. De trajectcontrole, die in beide richtingen geldt, moet de N256 veiliger maken. Volgens het OM is er door de frequente te hoge snelheid een hoger risico op ongevallen op dit traject. “Door het ontbreken van een vluchtstrook zorgen hoge snelheden, en ongevallen die daardoor ontstaan, nog eens voor een extra risico en oponthoud”, zo legt het OM uit.

Het trajectcontrolesysteem handhaaft dag en nacht de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten maar berekent de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Overtredingen van de maximumsnelheid worden automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) dat vervolgens een boete uitdeelt.

De trajectcontrole op de Zeelandbrug is het zevende van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (15-9-2020 om 14:55)
@AntiGSM : Waar je altijd zo tegen strijdt.... niet de geldende limiet maar omdat velen heel krampachtig op de telefoon bezig zijn gaat de snelheid er soms uit... Beetje overjarige reactie , een moderne auto heeft cruisecontrol en houdt de ingestelde 85 km gewoon aan en houdt ook zelf afstand als er iemand wat minder snel gaat . Geldt helaas nog niet voor jouw Daf 66 . Ik rijd daar al 36 jaar dagelijks twee keer en zie regelmatig als het niet druk is hersenlozen met gigasnelheden inhalen ondanks de doorgetrokken strepen . Als het dan vaststaat is er vaak zo'n idioot sportief op een voorligger geknald , zelf ook 3 keer geramd in al die jaren toen ik (bijna ) stil stond . Beter trajectcontrole verlengen van Bruinisse tot Goes !
Jaap (15-9-2020 om 12:12)
@AntiGSM: helemaal mee eens, dit is net zulke dwaasheid als het verlagen van de snelheid op de stormvloedkering en Veerse Dam van 100 naar 80 km, maar ja, degene die dit van achter een bureau verzinnen leven helaas zelden in de realiteit en denken het altijd beter te weten.
AntiGSM (15-9-2020 om 10:18)
Grote onzin, wat we dan bereiken is dat bijna iedereen zeer krampachtig op de teller zit te kijken, werkelijk nog 70 rijdt ipv 80 en dan niet meer op het verkeer let. De vooruitgang! Ik rijdt daar regelmatig en het is daar zo druk dat je bijna niet te hard kan rijden omdat het helemaal vol zit met kampers en caravans die het verkeer enorm ophouden.
Cookie-instellingen beheren