Weerbericht:
Bewolkt, vooral vanmiddag af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraffen geëist tegen drie Middelburgers

Toegevoegd: 17-09-2020, 20.16 uur
Taakstraffen geëist tegen drie Middelburgers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het was een mooi verhaal dat de drie Middelburgers A. L. (21), J. B. en G. H. (beide 22) zo in maart 2017 hadden verzonnen. En ook zo bij de politie hadden verklaard. Althans, dat het een verzinsel was bleek donderdag tijdens de behandeling van hun zaak door de Middelburgse rechtbank.


Een vriend uit Zierikzee werd het slachtoffer van hun fantasie. Tegen de drie werd elk een taakstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van een half jaar, maar dan voorwaardelijk, geëist. Ze hadden een wietdeal met een man uit het Oostblok gemaakt. Ze moesten tienduizend euro investeren en er zou een opbrengst zijn van 24.000 euro.

Ieder, ook hun Zierikzeese vriend zou meebetalen. Alleen was hij niet bij de overdracht gekomen, dus de deal en de dikke winst ging niet door. De drie gingen maar eens verhaal bij hem halen om een en ander uit te praten. Eenmaal binnen kwam het snel tot een ruzie en kreeg de vriend een klap, een knietje en werd hij bedreigd. Hij moest zijn ID-kaart afgeven, zijn pinpas trof eenzelfde lot en dat was het.

Tijdens de behandeling van hun zaak bleken de drie aan selectief geheugenverlies te lijden en moest de hele affaire gezien worden als een beetje uit de hand gelopen ruzie tussen hele goede vrienden. De raadslieden van het trio verzochten de rechtbank hun cliënten - als die tenminste niet zouden worden vrijgesproken - een voorwaardelijke taakstraf op te leggen. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (18-9-2020 om 05:10)
Wat een ongelofelijke kneuzen zeg, iemands ID kaart afpakken als wraak, ooeoeoeoe. Zo stoer doen tegen elkaar en dan jezelf zo ontzettend klem praten in een politie verhoor en rechtzaal; geen wonder dat hun "deal" mislukte, dit zijn gewoon verliezers eerste klas! haha!