Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Man zonder rijbewijs onder invloed in huurauto

Toegevoegd: 19-09-2020, 11.17 uur
Man zonder rijbewijs onder invloed in huurauto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Op de A58 bij Kapelle heeft de politie vrijdagavond een man betrapt die zonder rijbewijs in een huurauto reed. Hij bleek bovendien onder invloed van drugs te rijden.


De 26-jarige Roosendaalse bestuurder werd rond 19.10 uur door de politie. Al snel bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed was van drugs moest hij een speekseltest ondergaan. Die test wees uit dat hij onder invloed was van THC: de werkzame stof in hennep en hasj.

De automobilist is meegenomen naar het politiebureau waar ook een GGD-arts naartoe kwam om een bloedafname te doen. Het bloedmonster zal worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zodat precies kan worden vastgesteld in welke mate de man onder invloed was. Aan de hand van de uitslag zal een officier van justitie een beslissing nemen over de verdere afhandeling van de zaak.

De huurauto is door agenten bij het politiebureau geparkeerd. Het voertuig kan worden opgehaald door iemand die wel een rijbewijs heeft.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (19-9-2020 om 20:41)
@AD, de bestuurder hoeft ook niet de huurder te zijn. Is waarschijnlijk op naam van iemand anders gehuurd.
AD. (19-9-2020 om 15:33)
Raar verhaal want als je een auto huurd wil de verhuurder een copy van je rijbewijs anders krijg je de auto niet mee.
Cookie-instellingen beheren