Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral komende nacht en morgenochtend regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Al meer dan 10 buitenbranden Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 19-09-2020, 18.12 uur
Brand bij de Lange Strinkweg in Cadzand vanmiddag.
Brand bij de Lange Strinkweg in Cadzand vanmiddag.
© Foto: Brandweer Cadzand
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuws-Vlaamse brandweerploegen zijn gisteren en vandaag in totaal al zeker tien keer ingezet voor een melding van een buitenbrand.


Vrijdag woedden onder meer brandjes in Axel, Breskens en Groede. In Axel ging het om een brandje in een boom bij het Bosplein en in Groede stond een stuk slootkant in brand nabij de Kruisdijk. Bij de Middendijk in Breskens werden zowel een tankautospuit als een waterwagen ingezet voor een brand in een berg met afval.

Vandaag waren er brandmeldingen in Breskens, Cadzand, Hoek, Lamswaarde, Retranchement en Schoondijke. Ook in Breskens woedde een brandje in een boom. De brand in Schoondijke betrof een afvalverbranding waarbij geen inzet nodig was. Bij Cadzand was sprake van een bermbrandje en een brandende slootkant. De brand bij Hoek betrof een kleine buitenbrand bij een dijk nabij de Havenstraat. In alle gevallen bleef het bij een kleine brand.

Gisteren waarschuwde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) nog voor een verhoogd risico op natuurbranden vanwege de droogte van de laatste tijd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Infernus (20-9-2020 om 09:14)
Het was een druk weekend voor de brandweer. Wellicht verdienen deze hulpverleners ook een bonus. Of laten we dat aan het bonusapartheidssysteen van rutte&co over want dan leveren ze alleen maar in.
P (20-9-2020 om 08:35)
Wat een onzin om een slootkant die best gecontroleerd kan worden te blussen.
@ Michel (19-9-2020 om 21:51)
Stoken met vergunning zorgt niet voor natuurbranden, maar peuken en glas, wat al die gekken maar op straat dumpen wel!
Michel (19-9-2020 om 18:26)
Verhoogde kans op natuurbranden. Verbied dan ook stoken met vergunning.