Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Westbuis Westerscheldetunnel dicht na ongeluk

Toegevoegd: 22-09-2020, 18.40 uur - Update: 22-09-2020, 19.42 uur
Het ongeval vond plaats in de Westbuis richting Terneuzen.
Het ongeval vond plaats in de Westbuis richting Terneuzen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De Westbuis (richting Terneuzen) van de Westerscheldetunnel (N62) is momenteel afgesloten vanwege een verkeersongeval. De Oostbuis is sinds 19.10 uur weer beschikbaar.


Het verkeersongeval gebeurde omstreeks 18.25 uur. Na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen om hulp te verlenen. Volgens de politie was sprake van een losgeschoten aanhanger. Deze moest worden getakeld door bergingsbedrijf De Moor. Tegen de bestuurder van het trekkende voertuig is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie.

Al snel na het ongeval werd de tunnel in beide richtingen volledig afgesloten. De tunnel was rond 19.00 uur nog altijd dicht. De Oostbuis (richting Borssele) was rond 19.10 uur weer beschikbaar voor het verkeer. Wel was er toen vanwege de drukte nog sprake van een snelheidsbeperking (maximaal 80km per uur) maar deze kon een half uur later worden opgeheven.

De Westbuis (richting Terneuzen) is naar verwachting tot circa 20.15 uur afgesloten. "Houd rekening met ernstige vertraging, ook als de Westbuis weer wordt geopend", zo zegt de tunnelorganisatie. "Kijk of u uw reis kunt uitstellen of dat voor u omrijden een goed alternatief is", zo adviseert de Westerscheldetunnel.

Vrijdag werd de Westerscheldetunnel ook al in beide richtingen afgesloten na een ongeluk in de Westbuis. Toen bleef de Westbuis ruim anderhalf uur dicht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren