Weerbericht:
In het westen en noorden enkele buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Bermbrand op landsgrens bij IJzendijke

Toegevoegd: 23-09-2020, 08.42 uur
Het brandje woedde bij de Mollekotweg op de grens met Belgiƫ.
Het brandje woedde bij de Mollekotweg op de grens met Belgiƫ.
© Foto: Brandweer IJzendijke
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Bij de Mollekotweg op de langsgrens bij IJzendijke heeft dinsdagmiddag een buitenbrand gewoed. De brandweer heeft deze geblust.


Ter plekke stond een stuk berm in brand. Het brandje werd rond 16.10 uur ontdekt en werd aanvankelijk gemeld bij de Belgische alarmcentrale. De brand bleek echter net op Nederlands grondgebied te woeden en daarom werd het incident doorgezet naar de Nederlandse collega's. Vanuit IJzendijke rukte de brandweer vervolgens uit om te blussen.|

Met behulp van één straal hoge druk konden de vlammen worden bedwongen. Toen de brandweerlieden op de terugweg waren naar de kazerne werd ook nog een tweede brandje uitgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750