Weerbericht:
Af en toe zon, kans op een bui en tijdelijk veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Opgepast: Er ligt weer slik op de weg

Toegevoegd: 23-09-2020, 08.45 uur
Opgepast: Er ligt weer slik op de weg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Landbouwers zijn weer volop bezig met het rooien van landbouwproducten. Daardoor bestaat weer het risico op gevaarlijke situaties als gevolg van slik op de weg. Daarvoor waarschuwt het Waterschap Scheldestromen.


Modder dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen, kan met name in combinatie met nat weer voor gevaarlijke situaties zorgen. “Het is dan belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie”, zo legt het waterschap uit.

Agrariërs moeten eigenlijk zelf de vervuiling gelijk opruimen maar dat gebeurt niet altijd. “Zodra er toch onveilige situaties worden ontdekt, nemen de instanties maatregelen. Bij nalatigheid laten de wegbeheerders de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler”, zo zegt het waterschap.

Weggebruikers moeten volgens het waterschap in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. “Regen en mist kunnen verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker zijn snelheid aanpast aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouw en slik op de weg is nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd voorzichtig te rijden”, zo zegt een woordvoerder.

Mensen die gevaarlijke situaties door slik op de weg willen melden, kunnen het beste telefonisch contact opnemen de wegbeheerder. Waterschap Scheldestromen is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereiken via 088-2461000 (lokaal tarief). De provincie is bereikbaar op telefoonnummer 0118-631011 tussen 08.30-16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u meldingen op provinciale wegen doorgeven via de politie Zeeland-West-Brabant op 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750